Anglická omáčka

Suroviny

1/2 kg libové vepřové plece
100 g anglické slaniny
1 střední cibule
3-4 lžíce hladké mouky
4 lžíce smetany
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran (aby se ,,zatáhly"). Během smažení si nakrájíme cibulku a slaninu na drobné kostičky.

  2. Po osmažení maso vyndáme na talíř a do výpeku z masa vysypeme cibulku, slaninu a smažíme do zlatova.

  3. Po osmažení podlejeme horkou vodou (cca 1L), přivedeme k varu, povaříme asi 2 minuty.

  4. Odsuneme z ohně a pomixujeme tyčovým mixérem (můžeme zcedit).

  5. Do pomixované omáčky dáme zpátky maso, osolíme, dáme hořčici a dusíme 3/4 hodiny.

  6. Ve vyšší nádobě nebo velké sklenici dobře rozmícháme mouku s asi 300ml vody.

  7. Postupně vléváme do omáčky a podle potřeby zahustíme. Přivedeme znovu k varu a povaříme asi 5 min.

  8. Přidáme smetanu promícháme, odsuneme z ohně a máme hotovo.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s knedlíkem nebo vařenými bramborami.

Komentáře k receptu Anglická omáčka

  • Emmilli Emmilli

    :yes: bezva recept já jen místo vepřového dělala kuřecí a byla to taky mňamka

    Odpovědět

  • RezLan RezLan

    Už je to na plotně, voní to hezky :-)

    Odpovědět

  • Petr Prostějov Petr Prostějov(neregistrovaný)

    No tak sem se nechal inspirovat, provedl jsem pár změn - místo smetany sem redukoval plnotučné mléko, misto anglické slaniny domáci uzený bůček a místo ,,sprosté mouky rozmíchané ve vodě" jsem udělal trochu světlé máslové zásmažky, kterou jsem postupně přidával. Doporučuji! A jako přílohu jsem volil bramborové rösty (na hrubo strouhané sirové brambory s míchat s vyšlehaným vaječným bílkem sůl MLETÝ kmín) na panvi osmahnout placičky.
    Nevidim problem ani v přílohovém/houskovém knedlíku nebo dušené rýži... :-p:-)

    Odpovědět

  • karelfodor karelfodor

  • Tomáš Tomáš(neregistrovaný)

    Vždy kritizuje nejvíce ten ,co připálí i čaj!!!!!!!Já dávám no.1:yes:

    Odpovědět

  • MARIE MARIE(neregistrovaný)

    Dobré dopoledne vyzkouším . Jíž sem vyzkoušela americké kotlety a můžu jen všem doporučít.
    Bylo to vinikající. Vnedělí se jen oblizovalo.:yes:

    Odpovědět

  • Iness Iness(neregistrovaný)

    Já si myslím, že ano a když nad tím přemýšlím tak by to mohlo být s kuřecím i lepší;-)

    Odpovědět

  • michael michael(neregistrovaný)

    dá se použít maso kuřecí místo vepřového??? :-)31http://www.toprecepty.cz/recept/8909-anglicka-omac...

    Odpovědět

  • Iness Iness(autor receptu)

    Roštěná se odjakživa dělá z hovězího roštěnce...o tom tady není ani zmínka:-S

    Odpovědět

  • Lada Lada (neregistrovaný)

    no tak to je roštěná trochu jinak:(:-S:-((:no:

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    Dnes jsem vařila a chutnalo nám. Bodík:yes:

    Odpovědět

  • verusak verusak

    Vypadá to zajímavě, už to mám uloženo na vyzkoušení:) přidávám bodíček:-K

    Odpovědět

  • Iness Iness(autor receptu)

    spagetka: Moc děkuji za upozornění, paní si mohla dát alespoň svoji fotku...:-O:-S

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    http://www.femina.cz/veprove-maso/anglicka-omacka/...http://www.femina.cz/veprove-maso/anglicka-omacka/8686/9

    dyk ona se ani nesnaží aspoň změnit názevnebo něco... IQ skákajícího vrabce.:-((:-(( Tímto se vrabečkům omlouvám.

    Odpovědět

  • Lucca43 Lucca43

    Omáčka je moc dobrá, trochu (vzdáleně) chuťově připomíná svíčkovou. Podávala jsem jí s bramborovým knedlíkem a mňam.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: omáčky z vepřového masa vepřové maso omáčky omáčka z výpeku omáčka z vepřového masa omačky z vepřoveho jak udělat omáčku z výpeku omáčky z výpeku vepřové maso omáčka vepřový výpek jak udelat vypek výpek z masa anglická kuchařka omacka z anglicke slaniny omáčka na vepřové maso omacka veprove maso masový výpek vepřové omáčky omáčka s výpeku omáčka z plece veprova omacka