

Anglická omáčka
Suroviny
- 1/2 kg libové vepřové plece
- 100 g anglické slaniny
- 1 střední cibule
- 3-4 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce smetany
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na plátky, opepříme a v hrnci na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran (aby se ,,zatáhly"). Během smažení si nakrájíme cibulku a slaninu na drobné kostičky.
Po osmažení maso vyndáme na talíř a do výpeku z masa vysypeme cibulku, slaninu a smažíme do zlatova.
Po osmažení podlejeme horkou vodou (cca 1L), přivedeme k varu, povaříme asi 2 minuty.
Odsuneme z ohně a pomixujeme tyčovým mixérem (můžeme zcedit).
Do pomixované omáčky dáme zpátky maso, osolíme, dáme hořčici a dusíme 3/4 hodiny.
Ve vyšší nádobě nebo velké sklenici dobře rozmícháme mouku s asi 300ml vody.
Postupně vléváme do omáčky a podle potřeby zahustíme. Přivedeme znovu k varu a povaříme asi 5 min.
Přidáme smetanu promícháme, odsuneme z ohně a máme hotovo.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s knedlíkem nebo vařenými bramborami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Anglická omáčka
-
bezva recept já jen místo vepřového dělala kuřecí a byla to taky mňamka
-
Už je to na plotně, voní to hezky
-
No tak sem se nechal inspirovat, provedl jsem pár změn - místo smetany sem redukoval plnotučné mléko, misto anglické slaniny domáci uzený bůček a místo ,,sprosté mouky rozmíchané ve vodě" jsem udělal trochu světlé máslové zásmažky, kterou jsem postupně přidával. Doporučuji! A jako přílohu jsem volil bramborové rösty (na hrubo strouhané sirové brambory s míchat s vyšlehaným vaječným bílkem sůl MLETÝ kmín) na panvi osmahnout placičky.
Nevidim problem ani v přílohovém/houskovém knedlíku nebo dušené rýži... -
-
Vždy kritizuje nejvíce ten ,co připálí i čaj!!!!!!!Já dávám no.1
-
Dobré dopoledne vyzkouším . Jíž sem vyzkoušela americké kotlety a můžu jen všem doporučít.
Bylo to vinikající. Vnedělí se jen oblizovalo. -
Já si myslím, že ano a když nad tím přemýšlím tak by to mohlo být s kuřecím i lepší
-
dá se použít maso kuřecí místo vepřového???
31http://www.toprecepty.cz/recept/8909-anglicka-omac...
-
Roštěná se odjakživa dělá z hovězího roštěnce...o tom tady není ani zmínka
-
no tak to je roštěná trochu jinak:(
-
Dnes jsem vařila a chutnalo nám. Bodík
-
Vypadá to zajímavě, už to mám uloženo na vyzkoušení:) přidávám bodíček
-
spagetka: Moc děkuji za upozornění, paní si mohla dát alespoň svoji fotku...
-
http://www.femina.cz/veprove-maso/anglicka-omacka/...http://www.femina.cz/veprove-maso/anglicka-omacka/8686/9
dyk ona se ani nesnaží aspoň změnit názevnebo něco... IQ skákajícího vrabce.Tímto se vrabečkům omlouvám.
-
Omáčka je moc dobrá, trochu (vzdáleně) chuťově připomíná svíčkovou. Podávala jsem jí s bramborovým knedlíkem a mňam.