Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špikovaná krůtí pečínka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby odležení přes noc

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby odležení přes noc)

Krůtí maso je vyhledáváno zejména pro svoji jemnou chuť a dietní vlastnosti. Prošpikovaný krůtí řízek si zachová svoji šťavnatost a maso bude krásně křehké. K masu můžeme podávat různě upravené brambory.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 699 kJ /
2 557 kcal
Bílkoviny6,20 g
Tuky274,60 g
Vláknina2,48 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 5,95 g
Sůl14,50 g
Sacharidy14,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzený špek nakrájíme na klínky. Krůtí prso prošpikujeme, posypeme kořením, naložíme do oleje a dáme přes noc marinovat do ledničky. Krok 2: Brambory očistíme. Maso orestujeme ze všech stran na rozpálené pánvi. Krok 3: Do pekáčku s pokličkou dáme nakládané papriky, malé brambory a orestované maso. Pekáček vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 40 minut. Krok 4: Hotové maso podáváme nakrájené na plátky s brambory a výpekem.

Zveřejněno 12. 9. 2024 16:37

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špikovaná krůtí pečínka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5zq5

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špikovaná krůtí pečínka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5zq5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsní řízek, špek uzený, paprika sterilovaná, olej olivový, koření grilovací, brambory, sůl

Přidat fotografie receptu