Ostružinová hořčice
Ze sladkokyselých ostružin můžeme připravit vynikající hořčičnou omáčku. Její sladce pikantní chuť se skvěle hodí jako doplněk k sýrům, využijeme ji i při grilování. Hořčici ochutíme balzamikovým octem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 605 kJ / 862 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,47 g |
Tuky | 11,85 g |
Vláknina | 33,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 156,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ostružiny přebereme, očistíme a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme najemno.
Krok 2: Přidáme balzamikový ocet, třtinový cukr a vaříme 5 minut.
Krok 3: Šalotku nakrájíme nadrobno a přidáme do teplého ostružinového pyré. Hořčičné semínko rozdrtíme v hmoždíři a vmícháme do pyré. Směs znovu zahřejeme a dochutíme solí a pepřem.
Krok 4: Nalijeme do sterilizovaných skleniček. Určeno pro rychlou spotřebu a skladování v lednici.
Zveřejněno 22. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinová hořčice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERP9W
Moje poznámka
Ostružinová hořčice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERP9W
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 2 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 5 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 9 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 10 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč z cukety
Vampi před 1 hodinou
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 1 hodinou
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 2 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 2 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 3 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 5 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 7 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 9 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 9 hodinami
Suroviny:
ostružiny,
ocet balsamiko,
cukr třtinový,
cibule šalotka,
semínka hořčičná,
sůl,
pepř
Komentáře (1)