Zapečený patizon se zakysaným zelím
Patizon je oblíbená plodina netradičního tvaru, díky čemuž je často nazýván jako létající talíř. Snadný a chutný pokrm připravíme z plátků patizonu, uzenin, sýrů a smetany s vajíčky. Chuť pokrmu doplní také zakysané zelí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 221 kJ / 1 248 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,23 g |
| Tuky | 87,49 g |
| Vláknina | 2,60 g |
| Cholesterol | 827 mg |
| Sodík | 4,27 g |
| Sůl | 10,52 g |
| Sacharidy | 22,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizon nakrájíme na plátky, osolíme, necháme vypotit a osušíme. Ohnivzdornou misku vymažeme sádlem, vložíme plátky patizonu, pokladame nakrájenými salámy a hermelínem.
Krok 2: Přidáme nastrouhaný sýr a kysané zelí s trochou cukru. Vše osolíme, opepříme a zasypeme kari.
Krok 3: Vejce rozkvedláme ve smetaně a nalijeme navrch. Pečeme asi 50 minut na 200 °C, do vytvoření nazlátlého povrchu.
Zveřejněno 26. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený patizon se zakysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5zg7
Moje poznámka
Zapečený patizon se zakysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5zg7
Nejnovější recepty
Losos pečený v listovém těstě
Přidáno před 3 hodinami
Arašídové kytičky
Přidáno před 3 hodinami
Indické květákovo-brokolicové kari
Přidáno před 3 hodinami
Čtverečky s meruňkami
Přidáno před 3 hodinami
Linecké cukroví s nastrouhanými mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Tilápie s tarhoňou
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mufiny s čokoládou
Soltik před 35 minutami
Smažený sýr - smažák
radekhk před 37 minutami
Kadlíkovo kuře na smetaně
Standa Kantry před 1 hodinou
Srbské rizoto z vepřové plece
Ellinnka1 před 1 hodinou
Domácí tuňáková pomazánka s pažitkou
vanilj před 2 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Wacor před 2 hodinami
Retro kokosky mojí babičky
dandelion.z před 3 hodinami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Petronil78 před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
brozak.cd před 3 hodinami
Bylinková remuláda k pečenému nebo grilovanému masu
Suumaa před 3 hodinami
Suroviny:
patizon,
zelí kysané,
sýr tvrdý,
salám šunkový,
salám pikantní,
sýr hermelín,
vejce,
smetana zakysaná,
sůl,
pepř mletý,
cukr,
koření kari,
sádlo
Komentáře (1)