Špaldový koláč se švestkami
Tenké těsto ze špaldové mouky poklademe šťavnatými švestkami, provoníme rumovým cukrem a zalijeme lahodnou smetanovou náplní. Díky vrstvě drobenkového těsta je koláč na povrchu krásně křupavý.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 468 kJ / 2 980 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,67 g |
Tuky | 136,50 g |
Vláknina | 40,48 g |
Cholesterol | 403 mg |
Sodík | 881 mg |
Sůl | 2,32 g |
Sacharidy | 376,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, sůl a rozpuštěný tuk. Ručním elektrickým šlehačem vyšleháme do drobenkové konzistence.
Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 180 °C.
Krok 3: Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, vložíme 2/3 těsta a lehce přitlačíme ke dnu. Na povrch vyskládáme „do šneka“ švestky pokrájené na osminky. Posypeme třtinovým cukrem s rumovou příchutí.
Krok 4: Prošleháme smetanu s vejcem, cukrem a pudinkovým práškem a tuto směs vlijeme na švestky. Posypeme zbytkem drobenkového těsta.
Krok 5: Pečeme asi 45 minut.
Zveřejněno 9. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špaldový koláč se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRowE
Moje poznámka
Špaldový koláč se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRowE
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 3 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 15 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 17 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno před 22 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno 16. 10. 2025 07:42:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
renata.keles před 22 minutami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
Alzbetina Prk. před 43 minutami
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 3 hodinami
Loštická cibulačka
Sahula před 12 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 12 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 13 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 13 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 13 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 16 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová celozrnná,
prášek do pečiva,
cukr třtinový,
tuk,
sůl,
švestky,
smetana zakysaná,
pudink vanilkový,
vejce,
cukr třtinový
Komentáře (2)