Špikovaná krůtí prsa na víně
Ne nadarmo se říká, že krůtí maso je superpotravina. Obsahuje totiž velké množství bílkovin a malé množství tuku. Na krůtích prsech na víně, prošpikovaných slaninou, si zajisté pochutnáte. Díky marinování bude maso krásně křehké a plné chuti.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 075 kJ / 1 213 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,35 g |
| Tuky | 89,69 g |
| Vláknina | 0,48 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 1,41 g |
| Sůl | 3,42 g |
| Sacharidy | 11,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z krůtích prsou odřízneme 2 špalíky cca po 150 g, očistíme od případných zbytků blan a osušíme. Slaninu nakrájíme na dlouhé tenké proužky a špalíky pomocí špikovací jehly prošpikujeme.
Krok 2: V uzavíratelné, přiměřeně velké misce z uvedených ingrediencí prošleháme metličkou marinádu. Připravené špalíky v marinádě obalíme a uzavřené v misce dáme do chladu přes noc marinovat.
Krok 3: Před tepelnou úpravou vyndáme maso cca 30 minut z chladu, aby získalo pokojovou teplotu. Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej s máslem a maso vyjmuté z marinády zvolna ze všech stran opečeme.
Krok 4: Hotové opečené maso vyjmeme a zakryté alobalem uchováme v teple. Do pánve přidáme zbylou marinádu. Šťávu zahustíme Solamylem rozmíchaným ve lžíci vody, přilijeme víno a necháme přejít varem. Dochutíme solí a pepřem.
Krok 5: Špikované špalíky masa nakrájíme na plátky, podáváme přelité šťávou s různě upravenými bramborami a salátem dle vlastní chuti.
Zveřejněno 10. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špikovaná krůtí prsa na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VONlM
Moje poznámka
Špikovaná krůtí prsa na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VONlM
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 1 hodinou
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 2 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 2 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 5 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 3 minutami
Vařená majonéza
SenBri před 7 minutami
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 13 minutami
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 29 minutami
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 32 minutami
Vánoční linecká kolečka
PrinceznaXena před 36 minutami
Snadné rumové kuličky
PrinceznaXena před 38 minutami
Ovesné banánové sušenky
Panova před 1 hodinou
Bezlepkové linecké
Hankali před 2 hodinami
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
monyss před 2 hodinami
Suroviny:
maso,
slanina farmářská,
olej arašídový,
máslo,
víno bílé,
solamyl,
víno bílé,
hořčice dijonská,
sůl,
pepř mletý,
tymián sušený
Komentáře (5)