

Špikované koleno
Suroviny
- vepřové koleno
- 1 maďarská klobása
- 5 stroužků česneku
- 1 pl koření zlaté prase
- voda na podlévání
Postup přípravy receptu
Vepřové koleno si omyjeme. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky, klobásu nakrájíme na půlkolečka.
Kůži na koleni si nařežeme a celé koleno psypeme kořením a rukama protřeme do masa.
Na co nejvíce místech si maso prošpikujeme nachystaným česnekem a klobásou.
Dáme do pekáče, podlejeme vodou, zakryjeme a pečeme na 200°C. Celou dobu pečení přeléváme koleno výpekem a doléváme vodu. Pekla jsem asi hodinu a půl, potom odekryla a ještě 15 minut dopekla.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Špikované koleno
-
spagetka:
našla
-
nofrona:ahááá, já hledala obal
, to je ta sypká směska v pekáčku, že jo, tak to joooo
-
spagetka:Složení je v komentářích, kde odpovídám maris
, ale raději ho opíšu, tak je to: 30% sůl, česnek ml., koriandr ml., chilli ml., kmín ml.. Jo a fotečka je tam taky, jen ty fotky poposuň.
-
nofrona: Myslíš asi tento odkaz? Tam ale jen píšeš, že fotku vložíš a napíšeš složení, ale nenašla jsem
http://www.toprecepty.cz/recept/28311-zlate-prase-... -
Mila z Canady:Ahoj a děkuji za zájem. O kousek níž je vložený odkaz na složení koření a je tam i fotka
.
yanul: díky -
Mila z Canady:Přímo tuto kořenící směs jsem nenašla, ale koření na prase ano a zde je odkaz:
http://www.prodejkoreni.cz/korenici-smesi-smesi-le... a jeho složení: paprika sladká a pálivá, pepř,cibule , česnek,petržel,nové koření, bazalka,kmín.Nevím, zda to bude dostačující, třeba vám ještě odpoví autorka receptu -
Muzete mi nekdo vysvetlit co obsahuje koreni "zlate prase"? Tady to nesezenu, ale jsem ochotna si to namixovat.
Jinak recpt vypada a urcite chutna uzasne. Davam bodika -
mirralel: mno nevím, nevím, ale recept je recept. originál recept a podle norem které jsme zavrhli je na UZENÁŘSKÝ BOK: vepř.bok protkaný párky a že by bylo na bůčku málo masa ... hm tak :nevím, nevím?
-
mirralel:cpát si ji tam nemusíš
, ale nám to chutnalo a jak píše Anička, krásně to natáho chuť i vůni
Aničko díky
Jani to je ...ec -
je to bomba
-
mirralel:V rcp není uvedeno,že klobása je podmínkou
To je už na každém,jak si to dále upraví.Já bych klobásu dala už jen z toho důvodu,že do masa krásně pustí šťávu i vůni
Moc hezky připraveno,mňam+16
-
Jana Remkova:...tak bacha ať se neposlYntáš"....hrůza...
-
koleno je samo o sobě moc dobrý maso a nechápu, proč by do toho někdo chtěl cpát klobásu!!!!....česnek to jo, toho není nikdy dost, ale klobásu?....fůůůj...akorát se zničí chuť masa....
...jo a že kalorická bomba,...no a co?....žijeme jen jednou a to ještě krátce, tak proč si nepochutnat! -
Děkuji všem za komentáře
Jana Remkova:tak si to poslYnlané
utři
-
Bože, omlouvám se za tu hrubku, to asi pohled na tu krásu mi zatemnil mozek! SLYNY néééé, sliny..