Špikované koleno

nofrona Kuchařka: nofrona

Vepřové maso 40 názorů

Suroviny

vepřové koleno
1 maďarská klobása
5 stroužků česneku
1 pl koření zlaté prase
voda na podlévání
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové koleno si omyjeme. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky, klobásu nakrájíme na půlkolečka.

  2. Kůži na koleni si nařežeme a celé koleno psypeme kořením a rukama protřeme do masa.

  3. Na co nejvíce místech si maso prošpikujeme nachystaným česnekem a klobásou.

  4. Dáme do pekáče, podlejeme vodou, zakryjeme a pečeme na 200°C. Celou dobu pečení přeléváme koleno výpekem a doléváme vodu. Pekla jsem asi hodinu a půl, potom odekryla a ještě 15 minut dopekla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 966 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špikované koleno

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    spagetka::-):-)našla:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    nofrona:ahááá, já hledala obal:-D:-D, to je ta sypká směska v pekáčku, že jo, tak to joooo:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    spagetka:Složení je v komentářích, kde odpovídám maris;-), ale raději ho opíšu, tak je to: 30% sůl, česnek ml., koriandr ml., chilli ml., kmín ml.. Jo a fotečka je tam taky, jen ty fotky poposuň. :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    nofrona: Myslíš asi tento odkaz? Tam ale jen píšeš, že fotku vložíš a napíšeš složení, ale nenašla jsem ;-);-);-)
    http://www.toprecepty.cz/recept/28311-zlate-prase-...

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    Mila z Canady:Ahoj a děkuji za zájem. O kousek níž je vložený odkaz na složení koření a je tam i fotka;-).
    yanul: díky:-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Mila z Canady:Přímo tuto kořenící směs jsem nenašla, ale koření na prase ano a zde je odkaz:
    http://www.prodejkoreni.cz/korenici-smesi-smesi-le... a jeho složení: paprika sladká a pálivá, pepř,cibule , česnek,petržel,nové koření, bazalka,kmín.Nevím, zda to bude dostačující, třeba vám ještě odpoví autorka receptu :-K

    Odpovědět

  • Mila z Canady Mila z Canady(neregistrovaný)

    Muzete mi nekdo vysvetlit co obsahuje koreni "zlate prase"? Tady to nesezenu, ale jsem ochotna si to namixovat.
    Jinak recpt vypada a urcite chutna uzasne. Davam bodika :yes::-p

    Odpovědět

  • OLIman3 OLIman3(neregistrovaný)

    mirralel: mno nevím, nevím, ale recept je recept. originál recept a podle norem které jsme zavrhli je na UZENÁŘSKÝ BOK: vepř.bok protkaný párky a že by bylo na bůčku málo masa ... hm tak :nevím, nevím?:-)):-)):-))

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    mirralel:cpát si ji tam nemusíš;-), ale nám to chutnalo a jak píše Anička, krásně to natáho chuť i vůni;-):-*

    Aničko díky:-)
    Jani to je ...ec;-)

    Odpovědět

  • pepan pepan(neregistrovaný)

    je to bomba:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    mirralel:V rcp není uvedeno,že klobása je podmínkou;-)To je už na každém,jak si to dále upraví.Já bych klobásu dala už jen z toho důvodu,že do masa krásně pustí šťávu i vůni:-*

    Moc hezky připraveno,mňam:-p+16:yes::-K

    Odpovědět

  • mirralel mirralel(neregistrovaný)

    Jana Remkova:...tak bacha ať se neposlYntáš"....hrůza... :-!:-//

    Odpovědět

  • mirralel mirralel(neregistrovaný)

    koleno je samo o sobě moc dobrý maso a nechápu, proč by do toho někdo chtěl cpát klobásu!!!!....česnek to jo, toho není nikdy dost, ale klobásu?....fůůůj...akorát se zničí chuť masa....
    ...jo a že kalorická bomba,...no a co?....žijeme jen jednou a to ještě krátce, tak proč si nepochutnat!:-8:-8

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    Děkuji všem za komentáře:-):-K

    Jana Remkova::-D:-D tak si to poslYnlané:-8:-8 utři:-D:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bože, omlouvám se za tu hrubku, to asi pohled na tu krásu mi zatemnil mozek! SLYNY néééé, sliny..:-8:-8:-8:-8:-8:-8

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: praseci koleno špikované maso vepřová plec koleno z prasete koleno pečené nadivoko koleno doba pečení recept ze špikovaného masa uzeny bůček spikovany cesnekem jak upect praseci koleno špikovaný chleba recept špikované vepřové maso praseči kolena nakládané vepřové koleno špikovaný bůček česnekem špikovane vepřove recept canada chleba koleno spikovane cesnekem peceni prasat foto recpt koleno prasečí kolínko

Zapomněl/a jsem heslo