Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 377 kJ / 2 002 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,75 g |
| Tuky | 47,32 g |
| Vláknina | 15,10 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,61 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 331,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozdrobené droždí rozmícháme spolu s cukrem v 50 ml vlažné vody a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Trvá to asi 15 minut.
Krok 2: V míse promícháme mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přiléváme asi 200-250 ml vlažné vody a propracováváme, až vznikne soudržné těsto.
Krok 3: Těsto přemístíme na pomoučený vál a důkladně ho prohněteme, aby bylo hladké, pružné a nelepilo se.
Krok 4: Vytvoříme bochánek, poprášíme ho moukou a přikryjeme čistou utěrkou. Necháme kynout hodinu až hodinu a půl, aby zdvojnásobilo objem.
Krok 5: Těsto rozdělíme na 6 dílů. Na pomoučeném válu pak každý rozválíme, případně vytvarujeme rukama na tenkou placku. Pomocí válečku přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 6: Vytvarujeme zvýšený okraj a těsto rychle poklademe zvolenými surovinami.
Krok 7: V troubě pečeme na 220-250 °C po dobu 10-15 minut. V horkovzdušné fritéze pečeme na
150-180 °C po dobu 8-14 minut. Krok 8: Po upečení pizzu sundáme z plechu a necháme 5 minut zchladnout. Pizzu rozkrájíme a můžeme servírovat.
150-180 °C po dobu 8-14 minut. Krok 8: Po upečení pizzu sundáme z plechu a necháme 5 minut zchladnout. Pizzu rozkrájíme a můžeme servírovat.
Zveřejněno 15. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYWn
Moje poznámka
Domácí těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYWn
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 50 minutami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 17 minutami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 10 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 12 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 12 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 13 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 13 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 14 hodinami
Suroviny:
droždí čerstvé,
cukr krupice,
mouka hladká,
olej slunečnicový,
sůl,
voda
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.