 
	
		
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 377 kJ / 2 002 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 54,75 g | 
| Tuky | 47,32 g | 
| Vláknina | 15,10 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 1,61 g | 
| Sůl | 4,00 g | 
| Sacharidy | 331,80 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Rozdrobené droždí rozmícháme spolu s cukrem v 50 ml vlažné vody a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Trvá to asi 15 minut.
	Krok 2: V míse promícháme mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přiléváme asi 200-250 ml vlažné vody a propracováváme, až vznikne soudržné těsto.
	Krok 3: Těsto přemístíme na pomoučený vál a důkladně ho prohněteme, aby bylo hladké, pružné a nelepilo se.
	Krok 4: Vytvoříme bochánek, poprášíme ho moukou a přikryjeme čistou utěrkou. Necháme kynout hodinu až hodinu a půl, aby zdvojnásobilo objem.
	Krok 5: Těsto rozdělíme na 6 dílů. Na pomoučeném válu pak každý rozválíme, případně vytvarujeme rukama na tenkou placku. Pomocí válečku přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
	Krok 6: Vytvarujeme zvýšený okraj a těsto rychle poklademe zvolenými surovinami.
	Krok 7: V troubě pečeme na 220-250 °C po dobu 10-15 minut. V horkovzdušné fritéze pečeme na 
150-180 °C po dobu 8-14 minut. Krok 8: Po upečení pizzu sundáme z plechu a necháme 5 minut zchladnout. Pizzu rozkrájíme a můžeme servírovat.
150-180 °C po dobu 8-14 minut. Krok 8: Po upečení pizzu sundáme z plechu a necháme 5 minut zchladnout. Pizzu rozkrájíme a můžeme servírovat.
Zveřejněno 15. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Domácí těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYWn
Moje poznámka
					 
				
Domácí těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYWn
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 6 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 6 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 8 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 9 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 9 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 9 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 9 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 9 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 9 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 9 hodinami
						Suroviny:
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							olej slunečnicový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							voda
						
					
 
	 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.