Jemné švestkové knedlíky
Sladké knedlíky patří k oblíbeným tradičním pokrmům naší kuchyně. Můžeme je připravit z různých těst a náplní. V tomto receptu je základem bramborové těsto, do kterého zabalíme celou švestku i s peckou.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 834 kJ / 2 589 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,96 g |
| Tuky | 45,66 g |
| Vláknina | 31,10 g |
| Cholesterol | 361 mg |
| Sodík | 157 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 459,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené vlažné brambory oloupeme a nastrouháme najemno na vál nebo pracovní desku. K bramborám přidáme ostatní suroviny a rukama zpracujeme v hladké těsto.
Krok 2: Z hotového těsta odtrháváme kousky, do kterých zabalujeme omyté, osušené švestky, včetně pecky.
Krok 3: Hotové knedlíky vaříme v mírně osolené vodě 8-9 minut.
Krok 4: Uvařené knedlíky podáváme posypané mletým mákem promíchaným s moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 21. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné švestkové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBnvx
Moje poznámka
Jemné švestkové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBnvx
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 4 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 6 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 18 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 20 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:57:18
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanadské kuře
pesinova.k před 1 hodinou
Vepřová kýta se zeleninou a klobásou
Leni1970 před 1 hodinou
Vydatná vločková polévka s česnekem
Janousek před 1 hodinou
Slepice na paprice
vladhn před 1 hodinou
Medovníkové koule
milhausz1984 před 2 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
milhausz1984 před 2 hodinami
Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Rebeca před 2 hodinami
Lázeňské rohlíky
kunananuk před 2 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
Rebeca před 2 hodinami
Chutné vafle
GitaV před 3 hodinami
Suroviny:
brambory,
vejce,
sůl,
máslo,
mouka polohrubá,
švestky,
mák mletý,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (2)