

Krkovice na grilu nejen pro začátečníky
Suroviny
- 200 g plátek vepřové krkovice
- 1 lžíce Barbecue marinády
- špetka uzené papriky
- špetka citronového pepře
- sůl na dochucení
Postup přípravy receptu
Maso přes potravinářskou folii velice zlehka naklepeme. Okořeníme, vetřeme barbecue marinádu, maso zamotáme do závitku a dáme alespoň na hodinu uležet. Pokud nespěcháme, vložíme do uzavíratelné nádobky a necháme do druhého dne.
Plátek masa položíme na rozehřátý a olejem potřený gril, nebo grilovací pánev a grilujeme z každé strany přibližně 6 minut.
Na talíři podle potřeby dochutíme solí. Podáváme s pečivem a různými dipy.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krkovice na grilu nejen pro začátečníky
-
Díky všem
Jsem ráda,že Vás zaujal i takový obyčejný recept
sunny.sofi:Pokud mám na výběr,tak opravdu je krkovička na prvním místěNa gril,na mimutku a hlavně na šťavnatý řízek,mňam
saminka365@seznam.cz:Saminko,já osobně ji mám z Kauflandu,ale viděla jsem ji i v Albertu,Lidlu i Intersparu,jak uvádím v suroviách.
Je to již namíchaná,tekutá,jemně nasládlá pikantní marináda s kouřovou vůní,údajně bez Éček. V balení je 70ml a je vhodná na maso,zeleninu,ryby nebo tofu.
Pokud ji neseženete, tak nezoufejteKdyž maso okořeníte jen trochou soli a pepře a vetřete trošku oleje a necháte odpočinout,tak alespoň krásně vynikne chuť masa
Bibinka:Janinko,mě sypké koření došlo,tak jsem ho nahradila tady tímto.Tohle někdy přidám i do šťávy pod maso.Je to takové malé přechucení -
Drahuš, Barbecue koření milujeme a krkovičku také, protože je nejvíc šťavnatá. Bezva grilovačka a máš 5.bod
-
Kde jste zakoupila to koření Barbecue marináda?
-
Na gril není nic lepšího, než krkovička
-
krásná krkovice
-
-
Zkusím