Rychlá sušená rajčata
Sušená rajčata jsou skvělou volbou, pokud chcete dodat svým pokrmům intenzivní chuť. Rajčata se pečou v troubě, dokud nezískají dokonalou konzistenci – sladkou a mírně žvýkavou. Jsou ideální pro saláty, těstoviny, nebo jako doplněk k pečivu či sýrům.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 110 kJ / 504 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,03 g |
| Tuky | 2,75 g |
| Vláknina | 28,82 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 100 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 93,90 g |
Postup přípravy
Osolíme a okořeníme sušenou bazalkou. Krok 3: Velká rajčata pečeme 30 minut na 180 °C, poté dalších 30 minut na 140 °C a nakonec posledních 30 minut na 100 °C.
Malá rajčata stačí péct 30 minut na 180 °C a poté 30 minut na 140 °C. Krok 4: Mezitím očistíme česnek a nakrájíme ho na tenké plátky. Krok 5: Po upečení necháme rajčata vychladnout a následně vrstvíme společně s česnekem do vymytých sklenic a zalijeme olejem.
Jak připravit sušená rajčata naložená v oleji
Zveřejněno 22. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá sušená rajčata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYlz
Moje poznámka
Rychlá sušená rajčata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNYlz
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 1 hodinou
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 23 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 23 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 1 hodinou
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 1 hodinou
Vrstvený salát
Haname před 3 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 4 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 7 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 7 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 7 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 7 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 8 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 8 hodinami
Suroviny:
rajče,
česnek,
sušená bazalka,
sůl,
olej olivový
Komentáře (8)
Sušit jsem teda musela déle, teplotu jsem snižovala o 20 stupňů, minimální na 120’C.
Jsem na ně moc zvědavá, až je začnu používat. Vypadají krásně. Mám z nich velkou radost!
Pekla jsem rajčata podobně, ale už se vším všudy při nízké teplotě dvě a půl hodiny. (Přišel do nich olej, balzamikový ocet, třtinový cukr a tymián.)Jsou dobrá, ale tohle zkusím taky. Recept se mi moc líbí…