Kachní roláda s hruškami
Aromatické kachní maso výborně ladí se sladkou chutí ovoce. Osvědčenou klasikou je kombinace s hruškami. K dokonalosti ji v tomto receptu přivedeme přidáním kešu ořechů a sýra s modrou plísní.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 786 kJ / 905 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,27 g |
Tuky | 52,45 g |
Vláknina | 9,40 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 59,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kachny oddělíme v kloubu křídla. Kachnu otočíme prsy na prkénko a rozřízneme podél páteře. Malým ostrým nožem odřezáváme maso podél hrudníku. Na hrudi opatrně vyloupneme hrudní kost.
Krok 2: Kosti ze stehen protáhneme směrem do těla a maso oddělíme od kostí. Maso položíme kůží na prkénko, skrojíme prsa a překryjeme místa mezi stehny.
Krok 3: Maso položíme na pracovní plochu kůží dolů. Seřízneme ho na prsou a stehnech a doplníme tak, aby bylo po celé ploše rovnoměrně. Osolíme a opepříme.
Krok 4: Oloupané a jádřince zbavené hrušky nakrájíme na tenké plátky a poklademe jimi maso. Kešu ořechy nasekáme a promícháme s rozdroleným sýrem a vínem. Směsí potřeme hrušky. Roládu zabalíme a převážeme kuchyňským provázkem.
Krok 5: Troubu rozehřejeme na 170 °C. Roládu opečeme ze všech stran dozlatova a poté i s vypečeným tukem přesuneme do pekáče. Pečeme 50 minut. Poté roládu vyjmeme a necháme odpočinout nejméně 10 minut na prkénku.
Krok 6: Z pekáče slijeme tuk a výpek přelijeme do kastrolu. Povaříme, dokud se jeho množství nesníží asi o třetinu a omáčka se nespojí a nezhoustne. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme přelitou výpekem s pečenými bramborami.
Zveřejněno 9. 9. 2024 08:01
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní roláda s hruškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJkWD
Moje poznámka
Kachní roláda s hruškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJkWD
Nejnovější recepty
Hukvaldský vepřový závitek
Přidáno před 5 hodinami
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 12 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno 14. 10. 2024 18:09
Brownies s červenou řepou
Přidáno 14. 10. 2024 18:01
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno 14. 10. 2024 17:44
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno 14. 10. 2024 17:42
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky jako z pekárny
petrkozak79 před 1 hodinou
Luhačovický skřivan
Wikki před 1 hodinou
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Ljenka před 4 hodinami
Krémová houbová polévka
Annieslehoferova před 23 hodinami
Bílá sýrová polévka s česnekem a krutonky
Jura115 před 23 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
Martina456 14. 10. 2024 19:52
Pikantní vejce s fazolemi a klobáskou
f-kikinka 14. 10. 2024 19:51
Kapustičky se zázvorem a česnekem
pavlina.simr 14. 10. 2024 18:58
Česnečka
iveta.kroul 14. 10. 2024 18:53
Suroviny:
kachna,
sůl,
pepř mletý,
hruška,
oříšky kešu,
sýr,
víno bílé
Komentáře