Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsa na hruškách

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Kachní prsa jsou uvnitř šťavnatá a křehká a na povrchu mají zlatou křupavou kůži. Chutnají skvěle i v kombinaci s ovocem. Vyzkoušejte je například s hruškou ovoněnou trochou skořice.

Přidat do oblíbených poslirecept poslirecept Přidat komentář

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 615 kJ /
386 kcal
Bílkoviny0,95 g
Tuky0,33 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy77,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrušku opláchneme, rozpůlíme a odstraníme jádřinec. Kachní prsa opláchneme a osušíme. Kůži křížem nařízneme, posypeme solí a mletým pepřem. Krok 2: Rozehřejeme pánev, vložíme prsa kůží dolů a několik minut opékáme. Odebereme přebytečné vypečené sádlo, prsa obrátíme a zvolna opékáme i na druhé straně. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Krok 3: Nakonec veškerou tekutinu vydusíme a maso znovu opečeme ve zbylém sádle. Pak prsa s dozlatova opečenou kůží vyjmeme. Krok 4: Do pánve vložíme na plátky nakrájenou hrušku. Přidáme med, posypeme špetkou skořice a podlijeme vínem. Krok 5: Krátce podusíme, vyjmeme a rozdělíme na talíře. Výpek mírně zahustíme hotovou jíškou, podle potřeby přisolíme. Krok 6: Hrušky přelijeme šťávou a na ně rozložíme na plátky nakrájená prsa. Ozdobíme petrželkou.

TIP: Další recepty s kachním masem

Zveřejněno 29. 8. 2024 14:00

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa na hruškách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R9p7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Suroviny:
hruška, prsa kachní, sůl, pepř mletý, vývar masový, med, skořice, víno bílé, jíška světlá instantní, petrželka

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa na hruškách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R9p7

Přidat fotografie receptu