Kachna bez práce
Recept ještě nebyl hodnocenPomalu pečená drůbež zaručí, že maso bude šťavnaté a bude se jen rozsýpat. Navíc je tento způsob pečení kachny bez větší práce, o vše se postará správně nastavená trouba…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 527 kJ / 126 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 3,25 g |
– nenasycené | 6,75 g |
–– mononenasycené | 5,00 g |
–– polynenasycené | 1,75 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pomalu pečená drůbež zaručí, že maso bude šťavnaté a bude se jen rozsýpat. Navíc je tento způsob pečení kachny bez větší práce, o vše se postará správně nastavená trouba…
Pečená kachna si zaslouží pečlivou přípravu a dostatek času v troubě. Podle tohoto receptu ji upečeme šťavnatou, s křupavou kůrčičkou a velkou spoustou lahodné, husté…
Se svatým Štěpánem je v kulinářském kalendáři neodmyslitelně spjatá drůbež. Někdo volí krůtu, jiný kuře, ale zaručeně nejlepší je kachna. Úprava s pomeranči a tymiánem…
Luxusní česká klasika, se kterou sice budete mít o něco více práce, ale vyplatí se to. Pořádný kus drůbeže s dušeným zelím na slavnostní stůl prostě patří. Kachna ze…
Už jste někdy zkoušeli péct kachnu dvanáct hodin? Není to nic složitého, příprava zabere jen pár minut. Mezitím, co se kachna při nízké teplotě peče, se můžete věnovat…
Čeká vás sváteční oběd s rodinou a dochází vám nápady na vaření? S tímto tradičním pokrmem snad nikdy nešlápnete vedle. Chutné domácí bramborové knedlíky s výborným…
Kachnu omyjeme, osolíme i uvnitř a nacpeme ji jablky smíchanými s cibulí. Posypeme kmínem. Podlejeme sklenicí vody a dáme péct. Pečeme 2,5 hodiny na 175°C. Podáváme s…
Kachní maso je chuťově vynikající a nepotřebuje tak dlouhou přípravu, jako například husa. Díky solnému nálevu není pak třeba již více solit, jen pokmínujeme a pečeme v…
Vyzkoušejte tradiční čínskou specialitu, kterou je kachna na pekingský způsob. Oceníte každé sousto, kde křehká a křupavá kůže kachny je doplněna lahodně jemným…
Kachna je pokrmem vskutku slavnostním. Některé hospodyňky si však na její přípravu netroufají. My vám přinášíme recept, který je snadný a chutný. S nadýchaným knedlíkem…
Kachna je pokrmem vskutku slavnostním. Některé hospodyňky si však na její přípravu netroufají. My vám přinášíme recept, který je snadný a chutný. S nadýchaným knedlíkem…
Kachnu na našich stolech najdeme zpravidla při slavnostních příležitostech. Podle tohoto receptu nachystáme kachnu již večer, kdy ji nasolíme a okmínujeme. Ráno ji pak…
Žádná sváteční příležitost se nesmí obejít bez výborného jídla. A co třeba taková kachna? Připravte ji v pomalém hrnci a její maso zaručeně zůstane šťavnaté a bude se…
Pokud chceme připravit kachnu pro více strávníků, pak je ideální volbou z ní udělat roládu. Kuřecí játra a uzené maso dodají roládě na objemu a ještě vylepší její chuť.…
Kačenu nejlépe den předem nasolíme a okmínujeme. Další den ráno začneme péct. Já peču 3 hodiny na 150 - 160 stupňů, podlévám vodou a červeným vínem, přidám masox,…
Pomalu pečená kachna s křupavou kůrčičkou naplněná skvělou nádivkou z jater a vepřového plecka je ideální jídlo, které vám zpříjemní pochmurné podzimní dny. Podávat ji…
Kachnu omyjeme, osušíme, zevnitř důkladně osolíme a zvenku mírně osolíme a okmínujeme. Poté do ní zasuneme omyté jablko (nebo dvě). Dáme do pekáče s cibulemi,…
Kachnu očistit, opláchnout ve vodě, důkladně usušit. Vložit do pekáčku. Troubu nastavit na 100 stupňů.Posolit (i zevnitř) a drceným kmínem okmínovat ze všech stran.…
Kdo nezkusil, nechce tomu věřit. Po odkrytí pekáče uvidíte kachnu se spoustou vypečeného tuku a šťávy, maso se rozpadá a pokud necháte chvíli dopéct na barvu, kůžička…
Maso: Kachnu osolíme (promneme a vetřeme do kůže), pokmínujeme, dáme na pekáč, který jen lehce vytřeme sádlem a dáme péct na 200 stupňů dle velikosti kachny. Během…
Na této kachně si nejlépe pochutnáte, pokud si k ní připravíte červené karamelizované zelí s opečenými bramborovými plátky. Větvičky čerstvého tymiánu se k drůbeži hodí…
Kachnu rozdělíme na porce, důkladně nasolíme, potřeme olejem s kořením a necháme v chladu 3 dny proležet.Před uzením porce necháme okapat a udíme podle velikosti porcí…
Kachnu očistíme a potřeme solí a kmínem, necháme odležet přes noc(moje babička potírala kachnu cukrovou vodou a také byla báječná).Dáme péci na mřížku na max, aby se…
Kachnu očistíme a osušíme, z venku i zevnitř dobře osolte hlavně v záhybech a pak do kachny dáme jablka nakrájená na 4-5 částí, která smícháme se švestkami a tymiánem a…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami