Kachna bez práce
Recept ještě nebyl hodnocenPomalu pečená drůbež zaručí, že maso bude šťavnaté a bude se jen rozsýpat. Navíc je tento způsob pečení kachny bez větší práce, o vše se postará správně nastavená trouba…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 527 kJ / 126 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 3,25 g |
– nenasycené | 6,75 g |
–– mononenasycené | 5,00 g |
–– polynenasycené | 1,75 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pomalu pečená drůbež zaručí, že maso bude šťavnaté a bude se jen rozsýpat. Navíc je tento způsob pečení kachny bez větší práce, o vše se postará správně nastavená trouba…
Pečená kachna si zaslouží pečlivou přípravu a dostatek času v troubě. Podle tohoto receptu ji upečeme šťavnatou, s křupavou kůrčičkou a velkou spoustou lahodné, husté…
Se svatým Štěpánem je v kulinářském kalendáři neodmyslitelně spjatá drůbež. Někdo volí krůtu, jiný kuře, ale zaručeně nejlepší je kachna. Úprava s pomeranči a tymiánem…
Už jste někdy zkoušeli péct kachnu dvanáct hodin? Není to nic složitého, příprava zabere jen pár minut. Mezitím, co se kachna při nízké teplotě peče, se můžete věnovat…
Luxusní česká klasika, se kterou sice budete mít o něco více práce, ale vyplatí se to. Pořádný kus drůbeže s dušeným zelím na slavnostní stůl prostě patří. Kachna ze…
Kachní maso je chuťově vynikající a nepotřebuje tak dlouhou přípravu, jako například husa. Díky solnému nálevu není pak třeba již více solit, jen pokmínujeme a pečeme v…
Aromatické kachní maso výborně ladí se sladkou chutí ovoce. Osvědčenou klasikou je kombinace s hruškami. K dokonalosti ji v tomto receptu přivedeme přidáním kešu ořechů…
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle dorůžova. Přidáme pár kapek octa, a zalijeme vývarem(asi půl litru). Dále přidáme několik…
Vyzkoušejte tradiční čínskou specialitu, kterou je kachna na pekingský způsob. Oceníte každé sousto, kde křehká a křupavá kůže kachny je doplněna lahodně jemným…
Kachnu omyjeme, osolíme i uvnitř a nacpeme ji jablky smíchanými s cibulí. Posypeme kmínem. Podlejeme sklenicí vody a dáme péct. Pečeme 2,5 hodiny na 175°C. Podáváme s…
1/2 kachny obereme od kosti, přidáme k mírně (cca 2 minuty) restovaným játrům předem pokrájeným na malé kousky a k cibulce osmažené na kachním sádle, které jsme předem…
Kachnu na našich stolech najdeme zpravidla při slavnostních příležitostech. Podle tohoto receptu nachystáme kachnu již večer, kdy ji nasolíme a okmínujeme. Ráno ji pak…
Kachnu očistit, opláchnout ve vodě, důkladně usušit. Vložit do pekáčku. Troubu nastavit na 100 stupňů.Posolit (i zevnitř) a drceným kmínem okmínovat ze všech stran.…
Kdo nezkusil, nechce tomu věřit. Po odkrytí pekáče uvidíte kachnu se spoustou vypečeného tuku a šťávy, maso se rozpadá a pokud necháte chvíli dopéct na barvu, kůžička…
Čeká vás sváteční oběd s rodinou a dochází vám nápady na vaření? S tímto tradičním pokrmem snad nikdy nešlápnete vedle. Chutné domácí bramborové knedlíky s výborným…
Žádná sváteční příležitost se nesmí obejít bez výborného jídla. A co třeba taková kachna? Připravte ji v pomalém hrnci a její maso zaručeně zůstane šťavnaté a bude se…
Maso: Kachnu osolíme (promneme a vetřeme do kůže), pokmínujeme, dáme na pekáč, který jen lehce vytřeme sádlem a dáme péct na 200 stupňů dle velikosti kachny. Během…
Kachnu omyjeme, naporcujeme, osušíme a naskládáme na pekáč. Dobře posypeme solí, kmínem a majoránkou.Mezi jednotlivé kousky masa vsuneme rovnoměrně bobkový list a…
Na této kachně si nejlépe pochutnáte, pokud si k ní připravíte červené karamelizované zelí s opečenými bramborovými plátky. Větvičky čerstvého tymiánu se k drůbeži hodí…
Kachna je pokrmem vskutku slavnostním. Některé hospodyňky si však na její přípravu netroufají. My vám přinášíme recept, který je snadný a chutný. S nadýchaným knedlíkem…
Kachna je pokrmem vskutku slavnostním. Některé hospodyňky si však na její přípravu netroufají. My vám přinášíme recept, který je snadný a chutný. S nadýchaným knedlíkem…
Pokud chceme připravit kachnu pro více strávníků, pak je ideální volbou z ní udělat roládu. Kuřecí játra a uzené maso dodají roládě na objemu a ještě vylepší její chuť.…
Omytou a osušenou kachnu důkladně posypeme solí a kmínem a to i zevnitř.Kachnu položíme do pekáče, nepodléváme a přikrytou pečeme na 120 °C cca 2 hodiny.Poté vytáhneme a…
Kachnu osolíme a dáme na másle péct do trouby. Když je téměř upečená, vyndáme ji a dáme do jiného kastrolu společně se slaninou, nakrájenou na kostičky.podlijeme vývarem…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 13. 9. 2024 21:15
Jídelní rozmary Roberta Redforda: U jídla si čte a nikdy neodolá tomuhle vláčnému pekanovému koláči
Sezóna jedinečné rebarbory začíná! Jak ji správně sklízet a upravit, aby nebyla jedovatá?
Deset nejlepších meruňkových moučníků: Zkuste vláčný perník, šátečkové koláčky nebo bábovku!