Rostlinný Baileys likér bez laktózy
I v pohodlí vašeho domova můžete připravit oblíbený Baileys likér, který na Vánoce přijde k chuti. Likér připravený dle tohoto receptu je navíc zcela bezlaktózový, tudíž je vhodný pro vegany.
Postup přípravy
Krok 1: Konzervy s kondenzovaným mlékem ponoříme do vody a vaříme 2-3 hodiny. Zkaramelizované mléko necháme vychladnout do druhého dne.
Krok 2: Pudink vaříme v mléce za stálého míchání do zhoustnutí, poté necháme vychladnout.
Krok 3: Do vychladlého pudinku přidáme zkaramelizované mléko a metlou nebo šlehačem vyšleháme.
Krok 4: Poté dolijeme směs rumem a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka.
Krok 5: Likér plníme do vymytých lahví přes jemné sítko.
Krok 6: V lednici necháme uležet alespoň 3-5 dní. Poté vydrží cca 4-6 týdnů v chladu.
Zveřejněno 24. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rostlinný Baileys likér bez laktózy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BB8Gn
Moje poznámka
Rostlinný Baileys likér bez laktózy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BB8Gn
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 15 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 15 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Merylas před 32 minutami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 1 hodinou
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 16 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 17 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 19 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 20 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 20 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 21 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 hodinami
Suroviny:
mléko kondenzované,
pudink mandlový,
mléko mandlové,
rum
Komentáře (1)