Pražské kuličky
Nepečené kuličky můžeme připravit na poslední chvíli a zvládne je i začátečník. Tyto kuličky jsou plné výborných chutí - najdeme v nich rum, rozinky, ořechy a pomerančovou kůru. Kuličky ozdobíme čokoládou a cukrovím zdobením.
Postup přípravy
Krok 1: Rozinky, vlašské ořechy a kandovanou kůru nasekáme, vložíme do misky a zalijeme rumem. Piškoty umeleme, promícháme s kakaem a moučkovým cukrem. Přidáme kousky změklého másla, bílek a rumovou směs.
Krok 2: Vypracujeme těsto (podle chuti můžeme přidat i více rumu), které zabalíme do fólie a vložíme na hodinu do chladničky.
Krok 3: Pak z těsta odebíráme kousky a tvoříme menší kuličky. Každou kuličku napíchneme na špejli, ponoříme do rozpuštěné čokoládové polevy a stáhneme na pečicí papír. Ještě před ztuhnutím polevy posypeme cukrovým zdobením a po ztuhnutí můžeme podávat.
Krok 4: Uchováváme v chladničce.
Zveřejněno 18. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pražské kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWNQ0
Moje poznámka
Pražské kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWNQ0
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 8 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 9 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 13 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno 7. 10. 2025 21:36:25
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
VeronikaRob před 1 hodinou
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 3 hodinami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 4 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 6 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 8 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 8 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 10 hodinami
Suroviny:
piškoty,
rum,
kůra pomerančová kandovaná,
rozinky,
ořechy vlašské,
máslo,
kakao,
cukr moučkový,
bílek,
poleva čokoládová,
zdobení
Komentáře (4)