Nejlepší korpus
Skvělých receptů na dortové korpusy není nikdy dost. Tento je velmi snadný, šlehají se celá vejce s cukrem, takže odpadá zdlouhavější příprava sněhu. Dávka těsta je akorát tak na jeden dort, který po naplnění a dozdobení rozdělíte na 12 krásných porcí.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 24 cm
1kus
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy rozklepneme 6 vajec, přidáme cukr krystal a vyšleháme do hladké pěny.
Krok 2: Poté přidáme 15 lžic vody a postupně vmícháme polohrubou mouku s kypřicím práškem.
Krok 3: Nakonec přidáme vanilkové aroma a hotové těsto přendáme do dortové formy. Pečeme 45 minut na 180 °C.
Zveřejněno 19. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší korpus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYE1L
Moje poznámka
Nejlepší korpus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYE1L
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 11 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 18 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 9 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 11 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 11 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 11 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 12 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 12 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 13 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 14 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 17 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krystal,
kypřící prášek,
voda,
vanilkové aroma
Komentáře (3)