Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Máslový korpus na dort

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min

80 min (80 min příprava)

10. 3. 2011 14:11

Suroviny

Porce: 2 korpusy 28 cm

Nutriční hodnoty

Energie19 908 kJ / 4 758 kcal
Bílkoviny126,91 g
Tuky50,28 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 612 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy938,26 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je krásně vláčný a fakt dobrý s mandlovým krémem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Gabina

15. 9. 2017 19:56

Pekla jsem dnes po druhé. Miry ok, plus mínus;)) ale. ... poprvé,jsem měla pocit,že je těsta hodně a dala jen 3/4 a super. Dnes už jsem vedela,že můžu dát vsechno těsto a korpus se mi uprostred nedopekl:-( Lepší je poloviční množství a udělat 2x nižší korpus. Jinak chuťové dobrý, mandlové aroma tomu dává úžasnou chuť.

casino

21. 1. 2017 11:28

Marie:
Máte recht:yes: (hrnek, šálek) rcp je asi, vzhledem k počtu nejasností v komentářích, blbě napsaný;-(
Každý kuchtík ví, že hrnek = 250ml, ale v autorčině podání je 300ml a kolik je 1 šálek jsem asi v komentářích přehlédl;-( ale rcp (zvláště na cukrařinu!!!) má být napsán srozumitelně a jednoznačně, bez nutnosti hledat v komentářích:-//
Pokud cílem autorky není přímo množství reakcí na rcp:-D tak by bylo dobré rcp doplnit, ale lepší by bylo ho vymazat.
***
Těžko říci, co autorka myslí "Jemně zašleháme bílkový sníh.":-O
No, zkoušel už někdo do těsta, byť řídkého, ZAŠLEHAT (byť jemně) sníh?;-(:-):-D

Marie

21. 1. 2017 10:04

k.radulka: Upřímně recept je na houby. Hlavně kvůli těm mírám. a to jsem dost stará kuchařka a opravdu výjimečně se mi něco nepovede.

Kristyna

23. 11. 2016 21:04

Postupovala jsem presne podle navodu, davku rozdelila na dva korpusy a presto je dort uvnitr uplne roztekly. Bud je spatne napsany postup nebo je to spatny recept:-(. Nechci pani kucharku schazovat, ale pecu nekolikrat do mesice a pro jednou jsem vyzkousela tento recept a je to uplna katastrofa.:no:

k.radulka

15. 11. 2013 16:37

Dortík: však píšete 375 gr. - 1,5 másla takže to také víte :D
hrnek je 3dcl pro upřesnění :D:yes:

Dortík

15. 11. 2013 13:11

Ahoj všem,

děkuji za recept, bohužel jako začátečník co se týče pečení ještě nemám v oku všechny míry, tudíž pojmy "1 šálek mléka, 1,5 másla, prášek do pečiva" apod. mi opravdu nijak nenapoví, kolik tam toho skutečně dát. Chápu, že jakmile to člověk upeče správně, už pro příště ví, kolik toho +- dát, pokud bych ale měl podle tohoto receptu dělat korpus poprvé, nemám zkrátka ponětí.. Bylo by pro příště možné psát gramáž? Např. 375g másla (= 1,5 kostky), tím už je vše jasné. Děkuji :-)

Tomáš

25. 10. 2013 13:53

dobrý den,
moc děkuju za recept.Korpus byl jak jste psala vláčný a dobrý:-)

Tomáš

27. 9. 2013 19:26

Mohl bych se zeptat,
Já jelikož nemam moc zkušeností jestli by šel tento korpus s tvarohovou náplní a máslovým nebo bílkovým krémem pod marcipán.
Předem děkuju za odpověď.:-)

Tomáš

27. 9. 2013 18:02

Děkuju za odpověď
je to totiž muj první dort a já bych ho chťel udělat sestře k osmnáctinám

k.radulka

27. 9. 2013 10:17

je to dávka na dvě formy dortové cca 25 cm v průměru, pak je samozřejmě prokrajuji po vychladnutí abych je promazala krémem;-)

Tomáš

26. 9. 2013 17:23

Dobrý den,
Chtěl jsem se zeptat ,jestli ty korpusy pečete zvlášť nebo je po upečení rozkrojíte děkuju.:-)

k.radulka

24. 9. 2013 07:49

Rose:Nebude to tím že jste máslo rozpustila a nebo nedostatečně vyšlehala v krém? tento korpus dělám opravdu každý týden - dělám dorty na zakázku. Je to máslový korpus a opravdu se do něj dává 1,5 másla tedy 250 gr. kostka a 125 gr. půl kostky.www.toprecepty.cz

Rose

23. 9. 2013 22:07

Recept jsem vyzkoušela a výsledek mě opravdu zklamal.
Musí v něm být nějaká chyba. Nebyla jsem si jistá, kolik znamená 1,5 másla. Váhala jsem, zda je to 1,5 hrnku, nebo 1,5 kostky másla. Obě možnosti jsem si představovala přehnaně mastné, tak jsem použila "jen" kostku 250 g másla. Ale i to bylo zoufale mnoho a z hotového korpusu doslova teklo máslo. Výsledný korpus je opravdu nacucaný, asi 2x mastnější než smažené koblihy. To je o žlučníkový záchvat takové recepty a není to ani dobré.:-((

Tomáš

19. 9. 2013 17:06

Dobrý den,
Chtěl jsem se zeptat ,jestli ty korpusy pečete zvlášť nebo je po upečení rozkrojíte děkuju:-).

Jitkas

29. 6. 2013 17:17

aneta: Z teto davky, jak pise autorka, upeces 2 korpusy o prumeru 28cm, vyska po upeceni cca 8cm.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vláčný korpus na dort vláčný dortový korpus korpus ze sušenek korpus na dort recept na dobrý dortový korpus korpus z máslových sušenek máslový krém na dort kolik je 1/5 masla máslový krém na dort recept dort z máslových sušenek vláčný korpus dobrý korpus na dort dortový korpus ze sušenek korpus na dort ze sušenek dobrý dortový korpus krém na korpus dobrý máslový krém máslový krém se salkem máslový krém na dorty recept korpus na dort s máslem

Suroviny: máslo, cukr krystal, vejce, mouka polohrubá, prášek do pečiva, mléko, mandlové aroma

TopRecepty.cz

Máslový korpus na dort

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OE6B