Máslový korpus na dort

k.radulka Kuchařka:

Doba přípravy: 80 minut PT1H20M 2 korpusy 28 cm Dorty 22 názorů

Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů
Přidat další fotografii
58

Suroviny

1,5 másla nebo Zlaté Hany
1,5 hrnku krystalového cukru
5 vajec
3 hrnky polohrubé mouky
prášek do pečiva
1 šálek mléka
mandlové aroma
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem, extraktem a máslem vyšleháme do hladkého krému cca 8 minut mixérem. Bílky ušleháme na sníh.

  2. Do krému přišleháme mléko a mouku s kypřícím práškem. Jemně zašleháme bílkový sníh.

  3. Dáme do formy a pečeme na 180°C dozlatova.

Poznámka

Je krásně vláčný a fakt dobrý s mandlovým krémem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 47 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Máslový korpus na dort

  • casino casino

    Marie:
    Máte recht:yes: (hrnek, šálek) rcp je asi, vzhledem k počtu nejasností v komentářích, blbě napsaný;-(
    Každý kuchtík ví, že hrnek = 250ml, ale v autorčině podání je 300ml a kolik je 1 šálek jsem asi v komentářích přehlédl;-( ale rcp (zvláště na cukrařinu!!!) má být napsán srozumitelně a jednoznačně, bez nutnosti hledat v komentářích:-//
    Pokud cílem autorky není přímo množství reakcí na rcp:-D tak by bylo dobré rcp doplnit, ale lepší by bylo ho vymazat.
    ***
    Těžko říci, co autorka myslí "Jemně zašleháme bílkový sníh.":-O
    No, zkoušel už někdo do těsta, byť řídkého, ZAŠLEHAT (byť jemně) sníh?;-(:-):-D

    Odpovědět

  • Marie Marie(neregistrovaný)

    k.radulka: Upřímně recept je na houby. Hlavně kvůli těm mírám. a to jsem dost stará kuchařka a opravdu výjimečně se mi něco nepovede.

    Odpovědět

  • Kristyna Kristyna(neregistrovaná)

    Postupovala jsem presne podle navodu, davku rozdelila na dva korpusy a presto je dort uvnitr uplne roztekly. Bud je spatne napsany postup nebo je to spatny recept:-(. Nechci pani kucharku schazovat, ale pecu nekolikrat do mesice a pro jednou jsem vyzkousela tento recept a je to uplna katastrofa.:no:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Dortík: však píšete 375 gr. - 1,5 másla takže to také víte :D
    hrnek je 3dcl pro upřesnění :D:yes:

    Odpovědět

  • Dortík Dortík(neregistrovaný)

    Ahoj všem,

    děkuji za recept, bohužel jako začátečník co se týče pečení ještě nemám v oku všechny míry, tudíž pojmy "1 šálek mléka, 1,5 másla, prášek do pečiva" apod. mi opravdu nijak nenapoví, kolik tam toho skutečně dát. Chápu, že jakmile to člověk upeče správně, už pro příště ví, kolik toho +- dát, pokud bych ale měl podle tohoto receptu dělat korpus poprvé, nemám zkrátka ponětí.. Bylo by pro příště možné psát gramáž? Např. 375g másla (= 1,5 kostky), tím už je vše jasné. Děkuji :-)

    Odpovědět

  • Tomáš Tomáš(neregistrovaný)

    dobrý den,
    moc děkuju za recept.Korpus byl jak jste psala vláčný a dobrý:-)

    Odpovědět

  • Tomáš Tomáš(neregistrovaný)

    Mohl bych se zeptat,
    Já jelikož nemam moc zkušeností jestli by šel tento korpus s tvarohovou náplní a máslovým nebo bílkovým krémem pod marcipán.
    Předem děkuju za odpověď.:-)

    Odpovědět

  • Tomáš Tomáš(neregistrovaný)

    Děkuju za odpověď
    je to totiž muj první dort a já bych ho chťel udělat sestře k osmnáctinám

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    je to dávka na dvě formy dortové cca 25 cm v průměru, pak je samozřejmě prokrajuji po vychladnutí abych je promazala krémem;-)

    Odpovědět

  • Tomáš Tomáš(neregistrovaný)

    Dobrý den,
    Chtěl jsem se zeptat ,jestli ty korpusy pečete zvlášť nebo je po upečení rozkrojíte děkuju.:-)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Rose:Nebude to tím že jste máslo rozpustila a nebo nedostatečně vyšlehala v krém? tento korpus dělám opravdu každý týden - dělám dorty na zakázku. Je to máslový korpus a opravdu se do něj dává 1,5 másla tedy 250 gr. kostka a 125 gr. půl kostky.www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Rose Rose(neregistrovaný)

    Recept jsem vyzkoušela a výsledek mě opravdu zklamal.
    Musí v něm být nějaká chyba. Nebyla jsem si jistá, kolik znamená 1,5 másla. Váhala jsem, zda je to 1,5 hrnku, nebo 1,5 kostky másla. Obě možnosti jsem si představovala přehnaně mastné, tak jsem použila "jen" kostku 250 g másla. Ale i to bylo zoufale mnoho a z hotového korpusu doslova teklo máslo. Výsledný korpus je opravdu nacucaný, asi 2x mastnější než smažené koblihy. To je o žlučníkový záchvat takové recepty a není to ani dobré.:-((

    Odpovědět

  • Tomáš Tomáš(neregistrovaný)

    Dobrý den,
    Chtěl jsem se zeptat ,jestli ty korpusy pečete zvlášť nebo je po upečení rozkrojíte děkuju:-).

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    aneta: Z teto davky, jak pise autorka, upeces 2 korpusy o prumeru 28cm, vyska po upeceni cca 8cm.

    Odpovědět

  • aneta aneta(neregistrovaná)

    dobrý den a jak moc to nakyne?

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo