Maminčina vajíčková pomazánka

Pomazánky Doba přípravy: 15 minut + vaření vajec 0 názorů

Pomazánky Doba přípravy: 15 minut + vaření vajec 0 názorů

Suroviny cca 5

6 natvrdo uvařených vajec
1 velká lžíce majonézy
1 velká lžíce hořčice
2 malé lžičky sušené bazalky
himalájská růžová sůl
čerstvě mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce nakrájíme na kostičky - mamka je připravuje na bramborovém kráječi, ale my použili klasický kráječ na vejce. Máme tedy trochu jemnější kousky, než jsou v původní mamčině pomazánce.

  2. Vejce přemístíme do větší misky, aby se směs dobře promíchávala a přidáme postupně ostatní suroviny. Bazalku se snažíme co nejvíce promnout prsty, aby byla hezky na prášek.

  3. Osolíme a opepříme podle chuti a můžeme podávat. Například s domácím chlebem bez kvásku, do kterého doporučuji přidat smaženou cibulku :-).

Komentáře k receptu Maminčina vajíčková pomazánka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vajíčková pomazánka vajíčková pomazánka recept pomazánka vejce bazalka