Babiččina játrová paštika.
Játrová paštika se stala součástí jak výletů, tak i slavnostnějších posezení. Pokud volíte paštiku na ten druhý případ, připravte tuto lahodnou z drůbežích jater. Dovnitř můžete vmíchat i mandlové lupínky.
Postup přípravy
Krok 1: Drůbeží játra očistíme a vypereme, dáme do nízkého kastrolku.
Krok 2: Oloupeme cibulku ale necháme v kuse a do řezné plochy nahoře napícháme 5 kusů hřebíčků. Cibulku dáme do kastrolku k játrům, zalijeme trochou vody a dáme pomalu dusit.
Krok 3: Když jsou játra hotová, tak je přendáme do mixéru a přidáme kapku vody, ve které se játra dusila a rozmixujeme je. Podle chuti osolíme do, umixovaných jater dáme i 2 třetiny rozpuštěného másla a znova promícháme.
Krok 4: Paštiku přendáme do misky, ve které budeme servírovat a dolijeme zbytkem rozpuštěného másla na povrchu. Do paštiky můžeme přidat i lupínky mandlí, je potom slavnostnější.
Zveřejněno 26. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččina játrová paštika.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9YMw
Moje poznámka
Babiččina játrová paštika.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9YMw
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 2 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 14 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenka na koláč
david.kroupa před 33 minutami
Broskvové čatní
RadkaR před 2 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 2 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 3 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 4 hodinami
Jogurtová zmrzlina 2
vaclavagregrova před 4 hodinami
Domácí kečup
MarketaBod před 4 hodinami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 5 hodinami
Suroviny:
játra drůbeží,
cibulka,
máslo,
koření hřebíček,
sůl,
česnek,
lupínky mandlové
Komentáře (2)