Povánoční bábovka
Pokud jste to letos přehnali s pečením cukroví a nevíte, co si s přebytky počít, připravte z nich lahodnou bábovku. Je krásně vláčná a díky rumu skvěle voní. Navíc tak najdete využití pro cukroví, které by se jinak nesnědlo.
Postup přípravy
Krok 1: Do misky nasypeme rozdrcené cukroví a drobky zalijeme mlékem (raději méně, abychom ho „neutopili").
Krok 2: Cukroví necháme chvíli nasáknout. Vzniklou hmotu rozšleháme, přisypeme kypřicí prášek a pro výraznější chuť přilijeme rum nebo koňak dle chuti.
Krok 3: Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme moukou a strouhankou. Troubu předehřejeme na 170 °C.
Krok 4: Pokud je potřeba, těsto naředíme mlékem na obvyklou hustotu těsta na bábovku. Vlijeme ho do formy a pečeme zhruba 45 minut.
Krok 5: Před servírováním posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 25. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povánoční bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERKOv
Moje poznámka
Povánoční bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERKOv
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 8 hodinami
Suroviny:
mléko,
kypřící prášek,
rum,
tuk,
mouka,
strouhanka,
cukr moučkový
Komentáře (1)