Povánoční bábovka
Pokud jste to letos přehnali s pečením cukroví a nevíte, co si s přebytky počít, připravte z nich lahodnou bábovku. Je krásně vláčná a díky rumu skvěle voní. Navíc tak najdete využití pro cukroví, které by se jinak nesnědlo.
Postup přípravy
Krok 1: Do misky nasypeme rozdrcené cukroví a drobky zalijeme mlékem (raději méně, abychom ho „neutopili").
Krok 2: Cukroví necháme chvíli nasáknout. Vzniklou hmotu rozšleháme, přisypeme kypřicí prášek a pro výraznější chuť přilijeme rum nebo koňak dle chuti.
Krok 3: Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme moukou a strouhankou. Troubu předehřejeme na 170 °C.
Krok 4: Pokud je potřeba, těsto naředíme mlékem na obvyklou hustotu těsta na bábovku. Vlijeme ho do formy a pečeme zhruba 45 minut.
Krok 5: Před servírováním posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 25. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povánoční bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERKOv
Moje poznámka
Povánoční bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERKOv
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 10 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 17 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 17 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 5 hodinami
Dršťky na paprice
magdalenka před 5 hodinami
Okurkový salát
magdalenka před 5 hodinami
Domácí nudle a flíčky
magdalenka před 5 hodinami
Česnečka se sýrem
magdalenka před 6 hodinami
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 6 hodinami
Fazolová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Tataráček
magdalenka před 6 hodinami
Beskydský bigos
magdalenka před 6 hodinami
Rychlé nudlové těsto
magdalenka před 6 hodinami
Suroviny:
mléko,
kypřící prášek,
rum,
tuk,
mouka,
strouhanka,
cukr moučkový
Komentáře (1)