Vepřové karé à la ptáček
Vepřové karé, neboli pečeně, je šťavnaté maso, které vynikne na talíři v každé úpravě. V tomto receptu je dušené na způsob španělského ptáčka, v omáčce totiž nechybí uzenina ani kyselé okurky. Vařené vajíčko podávejte zvlášť při servírování.
Postup přípravy
Krok 1: Plátky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
Krok 2: Připravené plátky orestujeme na sádle do zlatova a vyjmeme z pánve. Do pánve dáme osmahnout na jemno nakrájenou cibuli a plátky slaniny. Restujeme do zlatavé barvy.
Krok 3: Vrátíme maso zpět a podlijeme vodou. Přidáme hořčici a dusíme do změknutí masa. Měkké maso vyjmeme, přidáme nakrájenou klobásu a okurky.
Krok 4: Rozmícháme mouku (podle množství omáčky) ve vodě, omáčku zahustíme a 15 minut povaříme. Vrátíme maso do omáčky a už jen prohřejeme.
Krok 5: Na talíř přidáme při servírování rozkrojené vařené vejce.
Zveřejněno 28. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové karé à la ptáček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RAyL
Moje poznámka
Vepřové karé à la ptáček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RAyL
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 7 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 6 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 6 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 8 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 8 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 9 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 9 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 9 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 9 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 9 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
cibule,
slanina,
klobása,
sádlo,
okurky sterilované,
hořčice,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (2)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0