Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku

Vepřové maso Doba přípravy: do hodiny i s přípravou 3 názory

Vepřové maso Doba přípravy: do hodiny i s přípravou 3 názory

Suroviny 4 porce

900 g vepřové pečeně bez kosti vcelku
350 g debrecínského špeku
2 lžíce granulovaného česneku
350 ml vody
mletý pepř
sůl
1 cm silný plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme a nití utáhneme pro lepší držení tvaru při dušení.
    Do masa utvoříme ostrým nožem otvory, do kterých natlačíme na širší špalíčky nakrájený špek. Každý otvor uzavřeme párátkem a do takto připraveného masa vetřeme sůl, pepř a česnek.

  2. Zbytek špeku nakrájíme na drobné kostky. Na drobno nakrájíme i cibuli a obojí dáme do hrnce na rozehřátý olej restovat 5 minut.

  3. Poté vložíme maso, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme vodou, hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem slabým varem dusíme 35 minut.
    Hrnec odstavíme ze zdroje tepla, necháme 5 minut odstát a opatrně vypustíme zbytek tlaku.

  4. Maso z hrnce vytáhneme, zbavíme párátek a nití a nakrájíme na porce. Ze šťávy odebereme část špeku a zbytek šťávy rozmixujeme ponorným mixérem. Do rozmixované šťávy dáme plátek másla na zjemnění, přidáme odebraný špek, naporcované maso a necháme 1 minutu provařit.

  5. Podáváme nejlépe s rýží.

Komentáře k receptu Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku