Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do hodiny i s přípravou 4 porce Vepřové maso 3 názory

Suroviny

900 g vepřové pečeně bez kosti vcelku
350 g debrecínského špeku
2 lžíce granulovaného česneku
350 ml vody
mletý pepř
sůl
1 cm silný plátek másla
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme a nití utáhneme pro lepší držení tvaru při dušení.
    Do masa utvoříme ostrým nožem otvory, do kterých natlačíme na širší špalíčky nakrájený špek. Každý otvor uzavřeme párátkem a do takto připraveného masa vetřeme sůl, pepř a česnek.

  2. Zbytek špeku nakrájíme na drobné kostky. Na drobno nakrájíme i cibuli a obojí dáme do hrnce na rozehřátý olej restovat 5 minut.

  3. Poté vložíme maso, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme vodou, hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem slabým varem dusíme 35 minut.
    Hrnec odstavíme ze zdroje tepla, necháme 5 minut odstát a opatrně vypustíme zbytek tlaku.

  4. Maso z hrnce vytáhneme, zbavíme párátek a nití a nakrájíme na porce. Ze šťávy odebereme část špeku a zbytek šťávy rozmixujeme ponorným mixérem. Do rozmixované šťávy dáme plátek másla na zjemnění, přidáme odebraný špek, naporcované maso a necháme 1 minutu provařit.

  5. Podáváme nejlépe s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 318 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku

  • rybarka007: Moc dobrá volba surovin:yes::-8Děkuji za vyzkoušení a komentář:-K

    Odpovědět

  • rybarka007 rybarka007

    Udělala jsem ze špikovaných kuřecích prsíček. Měla jsem jen obyčejný špek. Omáčka je dobrá,:yes:dnes s těstovinami,zítra bude s rýží. Příště musím zkusit s tím paprikovým špekem.<3

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    Dobrůtka.:-K:yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo