Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina kmínovka

Naše babičky často dokázaly téměř z ničeho připravit dobrotu, která chutnala tak, že na ni nikdy nezapomeneme. Tuto voňavou polévku připravíme z jíšky, kmínu a vývaru. Přidáme kapání a můžeme si pochutnávat.

Hodnocení receptu je 4,2 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle opražíme kmín a zaprášíme ho hladkou moukou. Uděláme světlou jíšku a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Polévku přivedeme k varu. Krok 2: Vejce rozšleháme se solí a hladkou moukou, a jakmile polévka začne vřít, přes vidličku do ní nalijeme kapání. Krok 3: Vaříme asi 10-15 minut a nakonec přidáme najemno nasekanou petrželku.

TIP: Další levná jídla podle našich babiček

Zveřejněno 1. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina kmínovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6WRQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččina kmínovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6WRQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sádlo, kmín celý, mouka hladká, vývar zeleninový, vejce, sůl, mouka hladká, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu