Perníkový závin
Klasický staročeský moučník krásně voní perníkovým kořením a rumem. Závin z perníkového těsta naplníme povidly a ořechy. Tyto chutě k sobě pěkně ladí a jistě si na nich pochutnáte i vy.
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve smícháme všechny sypké suroviny a do nich zamícháme 1 vejce, med, mléko a rum. Vypracujeme hladké těsto, které uložíme na 60 minut do lednice.
Krok 2: Těsto rozdělíme na 2 poloviny, z každé vyválíme obdélníkový plát.
Krok 3: Spodní část plátu potřeme polovinou povidel a posypeme polovinou ořechů, přeložíme a konce přimáčkneme. Povrch potřeme vejcem a dáme péci na 180 °C asi 30 minut.
Krok 4: Po upečení necháme vychladnout a nakrájíme.
Zveřejněno 11. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk5Lp
Moje poznámka
Perníkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk5Lp
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 12 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 15 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 15 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 15 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s krupicí a vejcem
Adinkaa před 30 minutami
Bleskové Cottage bulky
Slivci před 1 hodinou
Domácí koprová omáčka
majka-24 před 1 hodinou
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 14 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 14 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 15 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 15 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 16 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 16 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 17 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
med tekutý,
vejce,
prášek do perníku,
mléko,
rum,
kakao,
koření do perníku,
povidla švestková,
ořechy vlašské
Komentáře (1)