Sirup z kopřiv
Zejména na jaře můžeme v přírodě nasbírat čerstvé lístky mladých kopřiv. Mají sílu a říz. Zpracovat je pak můžeme třeba do osvěžujícího sirupu. Spolu s citronovou šťávou zpříjemní pitný režim nejen horkých letních dnů.
Postup přípravy
Krok 1: Kopřivy důkladně propláchneme. Pak je vložíme do většího hrnce a zalijeme vodou.
Krok 2: Přidáme kyselinu citronovou a rozkrájené citrony. Povaříme 5 minut a necháme 24 hodin louhovat.
Krok 3: Následně obsah hrnce přecedíme. Do šťávy přisypeme cukr, přivedeme za stálého míchání k varu a sirup necháme krátce přejít varem. Přidáme kyselinu sorbovou a nalijeme do čistých lahví.
Zveřejněno 6. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sirup z kopřiv
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkJ2k
Moje poznámka
Sirup z kopřiv
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkJ2k
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 10 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 11 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno 7. 12. 2025 01:09:02
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 5 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 10 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 10 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 10 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 10 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 11 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 11 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 11 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 11 hodinami
Suroviny:
kopřivy,
voda,
citron,
kyselina citronová,
cukr krystal,
kyselina sorbová
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.