Sirup z kopřiv
Zejména na jaře můžeme v přírodě nasbírat čerstvé lístky mladých kopřiv. Mají sílu a říz. Zpracovat je pak můžeme třeba do osvěžujícího sirupu. Spolu s citronovou šťávou zpříjemní pitný režim nejen horkých letních dnů.
Postup přípravy
Krok 1: Kopřivy důkladně propláchneme. Pak je vložíme do většího hrnce a zalijeme vodou.
Krok 2: Přidáme kyselinu citronovou a rozkrájené citrony. Povaříme 5 minut a necháme 24 hodin louhovat.
Krok 3: Následně obsah hrnce přecedíme. Do šťávy přisypeme cukr, přivedeme za stálého míchání k varu a sirup necháme krátce přejít varem. Přidáme kyselinu sorbovou a nalijeme do čistých lahví.
Zveřejněno 6. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sirup z kopřiv
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkJ2k
Moje poznámka
Sirup z kopřiv
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkJ2k
Nejnovější recepty
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 7 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 16 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny francouzské brambory
Nebe1276 před 52 minutami
Pomazánka z ricotty a sušených rajčat
katka.gregor@gmail.com před 1 hodinou
Nejrychlejší hřibová omáčka
KrisZaezemi před 3 hodinami
Kuřecí nudličky s ananasem
Libotovska před 4 hodinami
Dýňová polévka s pórkem
Majka214 před 5 hodinami
Pangasius pod parmazánovou dečkou
poirotka před 5 hodinami
Čokoládové řezy s kokosem
Olivia1991 před 6 hodinami
Podzimní krémová polévka s opečenou slaninou a kapustičkami
tsmolova před 7 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 7 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 14 hodinami
Suroviny:
kopřivy,
voda,
citron,
kyselina citronová,
cukr krystal,
kyselina sorbová
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.