Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

NOVINKA: Naše chalupářská kuchařka

Koupit za 399 Kč

Kopřivy - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie341 kJ / 82 kcal
Bílkoviny0,40 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,40 g
Tuky0,00 g
– nasycené0,00 g
– nenasycené0,00 g
–– mononenasycené0,00 g
–– polynenasycené0,00 g
––– omega 30,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Nádivka velikonoční Videorecept

Nádivka velikonoční

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Velikonoční nádivka je jeden z tradičních jarních pokrmů. Recepty na ni si uschováváme na památku jako poklad od našich babiček. Nádivka po upečení příjemně voní kořením…

Kopřivový sirup Videorecept

Kopřivový sirup

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kopřiva dvoudomá je zázračná bylina, která se hojně využívá v léčitelství i farmacii, ale široké využití nachází i v kuchyni. Posbírejte čerstvé lístky, nejlépe na jaře,…

ajulka

60 min

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova, taková by měla být perfektní nádivka. Máslová, s vůní uzeného masa a spoustou zelených listů. Tradičně se peče na Velikonoce,…

toprecepty.cz

50 min

Sekaná s játry

Sekaná s játry

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Připravíme si mleté maso : přidáme na kostky nakrájené rohlíky, pařené mlékem, vejce, chilli, pepř a sůl. Promícháme a necháme odležet. Játra nakrájíme na větší kousky,…

Velikonoční nádivka-jak ji dělám já

Velikonoční nádivka-jak ji dělám já

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Receptů na velikonoční nádivku je spousta a každý už má asi ten svůj oblíbený, podle kterého ji připravuje nejčastěji. Zvláštností tohoto rodinného receptu je citronová…

Bibinka

60 min

Kopřivový špenát

Kopřivový špenát

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

1.-Natrháme (množství dle potřeby) vrchní nedřevnaté vršky kopřiv asi tak 5 cm od špičky.(nejlépe po jaru,ale jde to vždy,když vyrazí nové). 2.-Dáme vařit větší…

Velikonoční nádivka bez masa

Velikonoční nádivka bez masa

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Bagetu jsem nakrájela, zalila vlažným mlékem, rozpuštěným máslem, promíchala. Přidala dva žloutky, kopřivy, pažitku, pepř, osolila, nastrouhala oříšek a pořádně…

Andělská polévka

Andělská polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme dětskou krupičku a uděláme světlou jíšku.Zalijeme horkou vodou(já si ji předvařím ve varné konvici, je to rychlejší), do vařící…

Kajka

30 min

Kynuté slané muffinky

Kynuté slané muffinky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé) a necháme programem Těsto jen umíchat. Hned potom jej, přikryté, dáme přes noc kynout do lednice. Druhý den těsto vyndáme na…

Nadívané křepelky

Nadívané křepelky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Křepelky očistíme, opláchneme a lehce posolíme. Rohlíky pokrájíme na kostičky (čerstvé necháme na pánvi trochu opéct), dáme do mísy a zalijeme smetanou tak, aby se…

Alibaba

20 min

Domácí kefírový sýr

Domácí kefírový sýr

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Hustější kefír z tibetské houbičky přecedíme přes pláténko (dolů stéká syrovátka - nevylévat je velmi zdravá a dá se vypít nebo použít třeba do domácího chleba). Pomocí…

Kopřivová polévka

Kopřivová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Listy žihľavy umyjeme, hodíme do vriacej vody na 2-3 min., scedíme, posekáme na drobno. Na masle osmažíme múku, stiahneme z ohňa, rozšľaháme so studeným mliekom a…

Velikonoční sekanice neboli nádivka

Velikonoční sekanice neboli nádivka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Kostičky housek zaliji studeným vývarem a nechám vsáknout (nesmí plavat, jen tak, aby houska byla navlhčená).Přidám nakrájené uzené maso (používám cca 2,5 kg uzených…

Kopřivové karbanátky

Kopřivové karbanátky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Kopřivy spaříme, zcedíme a zlehka vymačkáme. Sojové kostky uvaříme ve vývaru s trochou másla a polovinou pokrájené cibule. Zcedíme a rovněž zlehka vymačkáme.Bůček, soj.…

Damien

60 min

1 2 3 4 5