Frncábník (bramborák s kopřivami)

cathleen Kuchařka: cathleen

Bramborová jídla 11 názorů

Suroviny

8 brambor
1 vejce
hladká mouka
špetka drceného kmínu
sůl
1-2 hrsti sekaných mladých kopřiv
sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto je jako na klasický bramborák, jen bez majoránky a česneku.
    Oloupané brambory nastrouháme, přidáme vejce, trochu mouky, sůl a kmín, drobně krájené kopřivy a dobře promícháme.

  2. Na sádle smažíme dočervena malé bramboráčky, ihned podáváme.

Poznámka

Máme rádi česnek, proto jsme ho tam přeci jen trochu přidali. Frncábník je velice dobrý, i ty kopřivy na chuti jsou poznat - kdo je jednou ochutnal třeba ve špenátu, pozná i tady.

Recept z Krkonošské kuchařky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 212 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Frncábník (bramborák s kopřivami)

Tématické fráze: bramborák s kopřivou frncábník recepty s koprivami a bramborem bramboraky skopřivami recepty bramborák s kopřiva recepty s kopřivami

Zapomněl/a jsem heslo