Frncábník (bramborák s kopřivami)

Suroviny

8 brambor
1 vejce
hladká mouka
špetka drceného kmínu
sůl
1-2 hrsti sekaných mladých kopřiv
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Těsto je jako na klasický bramborák, jen bez majoránky a česneku.
    Oloupané brambory nastrouháme, přidáme vejce, trochu mouky, sůl a kmín, drobně krájené kopřivy a dobře promícháme.

  2. Na sádle smažíme dočervena malé bramboráčky, ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Máme rádi česnek, proto jsme ho tam přeci jen trochu přidali. Frncábník je velice dobrý, i ty kopřivy na chuti jsou poznat - kdo je jednou ochutnal třeba ve špenátu, pozná i tady.

Recept z Krkonošské kuchařky.

Komentáře k receptu Frncábník (bramborák s kopřivami)

Tématické fráze: bramborák s kopřivou frncábník recepty s koprivami a bramborem kopřivy do bramboráku bramboraky s kopřiv bramboráky s kopřivou recept bramborák z kopřiv bramborák s z kopřiv bramboráky z kopřiv recepty z kopřiv bramboraky skopřivami recepty bramborák s kopřiva recepty s kopřivami