Václavkový guláš (bez mouky)
Houby, které rostou kolem svátku 28. září. Řeč je samozřejmě o václavkách a pokud mezi vaše oblíbená jídla patří guláš, tak ho z nich můžete připravit. Hustý guláš, vonící paprikou a houbami, můžete podávat s čerstvým kváskovým chlebem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 610 kJ / 624 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,06 g |
Tuky | 18,01 g |
Vláknina | 43,55 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 69,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Václavky propláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a společně s paprikou nakrájíme na drobné kostky. Stroužky česneku oloupeme a nasekáme.
Krok 2: V hrnci rozpustíme sádlo na kterém orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme kmín, václavky a krátce orestujeme.
Krok 3: Zasypeme paprikou a po krátkém zamíchání zalijeme vývarem tak, aby byl trochu nad nad houby.
Krok 4: Bramboru nastrouháme najemno a přidáme s česnekem a solí k houbám. Vaříme asi deset minut.
Krok 5: Přisypeme nakrájenou papriku. Vaříme dalších 10-15 minut. Guláš by měl mít hustotu tak akorát. Brambory a cibule se rozvaří a guláš zahustí.
Krok 6: Na závěr dochutíme pepřem, chilli a majoránkou. Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 21. 10. 2019 16:53
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Václavkový guláš (bez mouky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z3Rm
Moje poznámka
Václavkový guláš (bez mouky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z3Rm
Nejnovější recepty
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 2 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno před 16 hodinami
Brownies s červenou řepou
Přidáno před 16 hodinami
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Masové bramboráky
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Retro okénko: Husí krev v konzervě stála 6 Kčs. Nejlepší byla na cibulce a připravovala se z ní i prdelačka
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová houbová polévka
Annieslehoferova před 13 hodinami
Bílá sýrová polévka s česnekem a krutonky
Jura115 před 14 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
Martina456 před 15 hodinami
Pikantní vejce s fazolemi a klobáskou
f-kikinka před 15 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
pavlina.simr před 16 hodinami
Česnečka
iveta.kroul před 16 hodinami
Květáková polévka II
zdenka.s před 16 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
bilkova.zu před 16 hodinami
Křehké řezy à la kolínské řepánky
bilkova.zu před 16 hodinami
Tématické fráze:
vaclavkovi guláš s bramborami,
recepty bez mouky,
gulas bez mouky
Suroviny:
houby václavky,
cibule,
česnek,
brambory,
sádlo,
paprika čerstvá červená,
paprika sušená sladká,
vývar masový,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
majoránka
Komentáře (3)