Skořicové jídášky
Tradiční kynuté drobné pečivo, které pečeme na Zelený čtvrtek, to jsou jidáše. Jejich tvar je inspirován provazem. Lahodné máslové těsto tentokrát před upečením ještě netradičně obalíme ve skořicovém cukru.
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme polohrubou mouku, uděláme důlek, do kterého dáme cukr a droždí, zalijeme vlažným mlékem a počkáme, než kvásek vzejde.
Krok 2: Pak postupně přidáme žloutky, špetku soli, citronovou kůru, máslo a vanilkový cukr a zpracujeme těsto, které necháme vykynout.
Krok 3: Z vykynutého těsta vytvarujeme zatočené jidášky, které obalíme směsí krupicového cukru smíchaného se skořicí. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 4: Pak je narovnáme na plech, necháme ještě chvíli kynout a následně pečeme 15-20 minut v troubě při 180 °C.
Zveřejněno 7. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicové jídášky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6QEK
Moje poznámka
Skořicové jídášky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6QEK
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 17 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 19 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kacaba10 před 44 minutami
Krkovička na česneku
Ostluzina před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 10 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 12 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 14 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 15 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 16 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 16 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
droždí,
mléko,
žloutek,
sůl,
citron,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
skořice
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.