Křehké boží milosti
Tradičním velikonočním cukrovím jsou smažené boží milosti z křehkého těsta, obalené v moučkovém cukru. Příprava není nijak složitá a tak ji zvládnou i začátečníci. Do těsta se přidává bílé víno, které během smažení brání nasáknutí tukem. Toto cukroví je důkazem toho, že v jednoduchosti je krása.
Postup přípravy
Krok 1: Mouku na vále smícháme se solí a s cukrem. Rozdrobíme do ní máslo, přidáme žloutky, bílé víno (můžeme je nahradit rumem) smetanu a zaděláme vláčné těsto.
Krok 2: Vyválíme jen na plát asi 3 mm silný a rádlem nebo vykrajovátkem vytvoříme tvary.
Krok 3: Na pánvi na mírně rozpáleném oleji je osmažíme dozlatova. Necháme odsát tuk na papírovém ubrousku a ještě teplé je obalíme v cukru.
Zveřejněno 7. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehké boží milosti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L95RD
Moje poznámka
Křehké boží milosti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L95RD
Nejnovější recepty
Dýňové placičky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Vepřový ptáček v rozletu
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová pečeně na zelenině se zakysanou smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Brambory s parmskou šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Tuňáková houstička vhodná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 7 hodinami
Kuře na slanině s jalovcem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Amona před 1 hodinou
Biskupský chlebíček II
DVJU7 před 2 hodinami
Citronové tartaletky
Routeu před 2 hodinami
Babiččina třená bábovka
LittlePumpkin před 3 hodinami
Pizza tyčinky z kynutého těsta
GabinaKol před 4 hodinami
Bramboračka č. 3
Sahula před 4 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Michal.Kuchnik před 4 hodinami
Domácí langoše
kara13 před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
víno bílé,
smetana,
olej,
cukr vanilkový,
cukr moučkový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.