Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké boží milosti

Tradičním velikonočním cukrovím jsou smažené boží milosti z křehkého těsta, obalené v moučkovém cukru. Příprava není nijak složitá a tak ji zvládnou i začátečníci. Do těsta se přidává bílé víno, které během smažení brání nasáknutí tukem. Toto cukroví je důkazem toho, že v jednoduchosti je krása.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku na vále smícháme se solí a s cukrem. Rozdrobíme do ní máslo, přidáme žloutky, bílé víno (můžeme je nahradit rumem) smetanu a zaděláme vláčné těsto. Krok 2: Vyválíme jen na plát asi 3 mm silný a rádlem nebo vykrajovátkem vytvoříme tvary. Krok 3: Na pánvi na mírně rozpáleném oleji je osmažíme dozlatova. Necháme odsát tuk na papírovém ubrousku a ještě teplé je obalíme v cukru.

TIP: Tradiční recept na boží milosti

Zveřejněno 7. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké boží milosti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L95RD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké boží milosti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L95RD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, sůl, cukr moučkový, máslo, žloutek, víno bílé, smetana, olej, cukr vanilkový, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu