Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní polévka se svítkem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Snadný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 110 min

125 min (15 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Přidat do oblíbených Bibinka Bibinka Přečíst komentáře 17

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 425 kJ /
580 kcal
Bílkoviny22,06 g
Tuky40,41 g
Vláknina5,10 g
Cholesterol 595 mg
Sodík 212 mg
Sůl0,44 g
Sacharidy30,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krky vložíme do studené vody, osolíme a pomalým varem - táhnutím uvaříme vývar. Pak procedíme a maso následně po lehkém prochladnutí obereme. Krok 2: Vývar dáme znovu vařit s cibulí nakrájenou nadrobno, pokrájenou kořenovou zeleninou, fazolkami a nasekaným libečkem. Krok 3: Mezitím, než se zelenina uvaří doměkka, uděláme svítek. Změklé máslo smícháme se solí a žloutky, pak vmícháme mouku, mléko, malinko nastrouhaného muškátového oříšku a nadrobno nakrájenou pažitku. Krok 4: Z bílků ušleháme sníh, přidáme ke směsi a lehce vmícháme. Na vymaštěné pánvi svítek opečeme z obou stran dorůžova. Krok 5: Necháme zchladnout a nakrájíme na proužky a přidáme do polévky spolu s jemně nakrájenou pažitkou nebo petrželkou. Do vývaru můžeme přidat i obrané maso.

Zveřejněno 17. 4. 2009 14:08

Poznámka autorky Bibinka

Je to polévka, která má ohromnou sílu vývaru, že by probrala snad každého. Jedli jsme jí 3 dny a klidně bychom zvládli i týden!

Maso z obraných krků můžeme dát do polévky, já z něj udělala moc dobré rizoto!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní polévka se svítkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjEM

Podobné recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní polévka se svítkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjEM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

Moc dobrá:yes::-8

JÁ SEM NEDÁVNO DĚLAL TENTO VYVAR A OPRAVDU SILNÝ A DOBRY DAL SEM DO NĚJ VAJEČNÉ KNEDLÍČKY DOPORUČUJI:-))

Vynikající, udělala jsem s nočky :yes:

Dělala jsem jí znovu(pro velký úspěch):-D, tentokrát s knedlíčkama a těstovinou, tak jsem přidala ještě fotku-byla suprová a zbyla i na zítřek.:-p;-)

Jendo, jsem ráda, že jsi jí vyzkoušel a hlavně mě moc těší, že jste si na ní pochutnali, tak má člověk pocit, že ty vložený recepty mají ještě větší smysl. Fotky ti musím opravdu pochválit, i když u tebe je to pravidlem, že jsou pěkný;-):-)

Jani, dnes jsem polévku uvařil k obědu, moc chutnala.:-p
Přidal jsem fotečky, na kterých je vidět, jak svitek polévku nasává(proto ty bublinky) a také krky na obíračku. Do rizota je jich škoda.;-):-O:yes:

Děkuji.:yes:

Drobenko, špagetka ti už odpověděla a já jsem to do receptu ještě dopsala;-)

Drobenko - ano z obou stran;-)

Mám dotaz. Ten svítek opečeme z jedné i z druhé strany? Stejně jak palačinku? Anebo stačí opéct jenom z jedné strany?

Z toho obraného masa z těch krků je opravdu velmi, velmi chutné risoto- nemá chybu:-p;-)

Jani,dělala jsem jí tak 2 litry, možná i trochu víc a bylo to akorát, jak vidíš na fotce. Je dobrej, jemnej, nerozmočí se v polévce a vyšlo mi to těstíčko na velkou pánev. Je prima, že ty krky za ty peníze využiješ 2x, když je uvařený obereš!;-)

Jani R. - svítek má tu výhodu, že si ho můžeš okořenit jak chceš a i množství jak chceš, ale podle mně by neměl překrýt hlavní chuť polívky - tady ten vývar z krků - ono jde udělat vývar třeba jen z masoxu a toho svítku tam dát hodně - je to úsporné, rychlé, husté a jednou za čas :-p:yes: Ale podle mě by měl být hlavně tenounký, mně osobně silná placka nechutná. Dávám do něj i bylinky (petrželku, libeček atd)

To si ukládám, ty svítky tady jsou pro mne věc neznámá, Bibi, není toho málo do té polívky?:-?:yes:

Jani,to je dobrý nápad.;-) Určitě vyzkouším, dnes jsem si ze zahrádky přivezl libeček, tahal jsem ho ze země očima a konečně jsem se dočkal.:-O
Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
kachní vývar, kačení polévka, vývar z kachny, svítek do polévky, polévka z kačeních drobu, kachní polívka, vaječný svítek pohlreich, vajecny svitek do polevky, kachní krky, svitek do polívky, vajecny svitek do polevky recept, drobenka do polívky, polévka z kachních krků, kachnipolevka, kachní vývar recept, kacní polévka, vaječný svítek, polévka z kachních vnitřností, polévka z kachních drobů, svítek

Suroviny:
krk kachní, cibule, zelenina kořenová, lusky fazolkové, pažitka, libeček čerstvý, pepř, sůl, máslo, sůl, vejce, mouka hrubá, mléko, ořech muškátový, pažitka, olej

Přidat fotografie receptu