Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnkový beránek

Symbolem českých Velikonoc je bezesporu beránek, hojně pocukrovaný a s ovázanou mašličkou kolem krku. Každá hospodyňka na něj má svůj osvědčený recept. Nejen začátečníci ocení hrnečkový recept bez vážení.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1 hrnek = 250 ml

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na beránka důkladně vymažeme sádlem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C Krok 2: Vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, přidáme prosátou mouku promíchanou s kypřicím práškem, mléko, olej, špetku soli, citronovou kůru a rozinky. Krok 3: Těsto nalijeme do připravené formy. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C 50 minut. Po upečení beránka necháme ve formě vychladnout. Krok 4: Čokoládu na ozdobení beránka rozehřejeme ve vodní lázni. Krok 5: Vychladlého beránka vyklopíme a polijeme rozpuštěnou čokoládou.

TIP: Jak vyklopit velikonočního beránka - rady a tipy

Zveřejněno 12. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnkový beránek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6m95

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnkový beránek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6m95

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka, kypřící prášek, mléko, olej, sůl, citron, rozinky, sádlo, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu