Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelín zapečený v bramborové kaši

Grilovaný hermelín patří mezi velmi oblíbená jídla. Zkuste ho pro změnu zapéct s bramborovou kaší a skvělý bezmasý oběd je připravený během chvilky. Navíc ho můžete podávat přímo v zapékacích mističkách.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4 malé zapékací misky

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě do měkka, asi 20 minut. Vodu slijeme a brambory rozmačkáme šťouchadlem a přilijeme horké mléko. Ručním šlehačem vyšleháme dohladka. Ke konci šlehání přidáme kousky másla. Krok 2: Misky vymažeme máslem a do každé dáme porci kaše. Krok 3: Z hermelínu odřízneme horní část – kůrku, a aby se nevyhodila, položíme ji do kaše. Na ni položíme hermelín odříznutou stranou nahoru. Takto se dá po opečení rozteklý sýr dobře nabírat. Hermelín posypeme grilovacím kořením a nakrájenou slaninou. Krok 4: Troubu zapneme na funkci gril a necháme předehřát na 190 °C. Zapékací misky vložíme do trouby a zapékáme asi 10 minut, do zezlátnutí sýra a kaše. Hotové posypeme nakrájenou cibulkou.

TIP: Grilovaný hermelín – jak ho ochutit a s čím podávat

Zveřejněno 15. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelín zapečený v bramborové kaši

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J67nJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelín zapečený v bramborové kaši

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J67nJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sýr hermelín, slanina anglická, sůl, koření grilovací, cibulka jarní, máslo, brambory, mléko, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu