Velikonoční zajíček s vaječňákem
Zkuste letos místo tradičního beránka upéct velikonočního zajíčka! Je nadýchaný, voňavý a díky lesklé polevě z vaječného likéru skvěle chutná i vypadá. Upečte si tuto výbornou a roztomilou dekoraci na váš velikonoční stůl.
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 175 °C. Formu vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
Krok 2: Do mísy dáme vejce, cukr a semínka z vanilkového lusku. Šleháme přibližně 3 minuty.
Krok 3: Přilijeme vaječný likér a olej. Šleháme další minutu. Nakonec prosejeme mouku s kypřicím práškem a vmícháme do žloutkové hmoty.
Krok 4: Těsto přelijeme do připravené formy a pečeme přibližně 50-60 minut, kontrolujeme špejlí.
Krok 5: Po upečení necháme zajíčka zcela vychladnout ve formě. Opatrně vyklopíme a můžeme pocukrovat.
Krok 6: Zajíčka můžeme polít také polevou z vaječného likéru. Tu připravíme velmi jednoduše tak, že v misce důkladně prošleháme všechny suroviny. Nalijeme na zajíčka a necháme zaschnout.
Zveřejněno 17. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZMpr
Moje poznámka
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZMpr
Nejnovější recepty
Fofrová nivová pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Špekáčky na černém pivu se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová pečeně Hamburk
Přidáno před 15 hodinami
Kotleta plněná špekem a okurkou
Přidáno před 15 hodinami
Tortillové trojhránky
Přidáno před 16 hodinami
Nadýchaný květákový nákyp
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukrová poleva na perníky
Kaill před 1 hodinou
Kroupy s houbami a uzeným masem
Fitulka před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Fitulka před 2 hodinami
Povelikonoční polévka z vařených vajec
Fitulka před 2 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
Sahula před 12 hodinami
Losos na smetanových bramborách
Sahula před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Susanna před 13 hodinami
Cukrářská vánočka (mazanec)
Kvitko před 13 hodinami
Celerový salát
Mandragora před 14 hodinami
Čočková polévka se smetanou
Kajkajak před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
olej,
likér vaječný,
vejce,
cukr vanilkový,
kypřící prášek,
lusk vanilkový,
cukr moučkový,
likér vaječný,
mléko sušené
Komentáře (2)