Kuřecí medailonky pod hermelínovou čapkou

ivulinka Kuchařka:

2 porce Drůbeží maso 31 názorů

534

Suroviny

2 kuřecí prsa
10 dkg anglické slaniny
1/2 cibule
sůl
pepř
1 dcl piva
2 hermelíny
olej na pánev
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa si nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme je, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli na větší kostky.

  2. To vše zalijeme pivem, promícháme a dáme do lednice zaležet.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a směs s masem na ni opečeme do měkka /asi 10-15 min, protože bylo naloženo, mnoho času na opečení nepotřebuje/.

  4. Hermelíny podélně rozkrojíme, vnitřky opatrně vydlabeme.

  5. Maso na pánvi dáme stranou a korpusy hermelínu na výpeku opatrně prohřejeme.

  6. Pak maso i opečené půlky hermelínu vyndáme a ve výpeku rozpustíme vydlabaný sýr, malinko můžeme povolit mlékem.

  7. Pak položíme jednu polovinu hermelínu, do něho skládáme masovou směs, kterou poléváme omáčkou ze sýra.

  8. Nakonec přiklopíme druhou polovinou hermelínu a můžeme podávat.

Poznámka

Na sýr a sýrovou omáčku jsem použila směs koření, které se skládá z usušených bylinek a zeleniny /vlastní výroba jedné naší známé/, dodalo jídlu příjemnou chuť. Použít se však dá jakékoliv jiné koření k dochucujícímu a dekoračnímu účelu. Nebránila bych se např. stakovému.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 156 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí medailonky pod hermelínovou čapkou

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    štěpán:je to kuřecí, takže stačí naložit ráno, když to chci mít na oběd, přes noc je to ale lepší:-)

    Odpovědět

  • štěpán štěpán

    Jak dlouho prosím necháváte maso naložené?
    Děkuji Štěpán

    Odpovědět

  • aadulka aadulka

    :-K se zelinovým salátkem moc dobrééé :-))

    Odpovědět

  • kudlova3 kudlova3

  • aranosi aranosi

    S hermelínkem dobrota:-p:yes:

    Odpovědět

  • Aneta Aneta

    Ivanko, bylo to moc dobré, děkuji za dobrý receptíček:-p

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Anetko:-), děkuji, jsem ráda, že chutnalo:-). A fotka je tomu důkazem.:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Aneta Aneta

    Tak jsem to dnes zkusila Ivanko a je to dobrota.Bodík jsem už dala hned jak jsem recept četla;-):-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ivulinko, měla jsem nějak moc návštěv (a dopoledne dělala svíčkovou - co nejzodpovědněji - pro tchána, mimo jiné...) a tak jsem jen nahlížela... Vařili jste dnes skvěle a skoro vše bych si dala líbit...:-p:-K;-)
    Na kuřecí kousky s hermelínovou čepičkou se moc těším...:-p

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Ivuš, moc hezké a voňavé:-p. :-!:-)):yes::yes::-K +13

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Elizko, děkuji za komentík, si říkám, že ses tu celý odpoledne neobjevila. Já pač jsem po nějaké viroze s horečkama do štědrého dne, tak tu trávím více času, ven jsem nešla, stačí, že musím ráno do práce.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ivulinko, kombinace masa a hermelínu patří mezi moje nejoblíbenější a tvoje podání a servírování je výborný nápad :yes:. Vůbec je tam všechno, co máme rádi, posílám bod...:-p

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Anetko, docvaklo mi to, hned jak jsem to napsala a odeslala. Ty jsi na ně tenkrát reagovala.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Ivanko, děkuji za upozornění, už je to opraveno.
    Klávesnice a psací stroj mi není cizí, takže i rychle píšu, nechápu jak jsem si toho nemohla nevšimnout, když jsem to po sobě tolikrát kontrolovala. Děkuji:-K

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    To musí byť dobrota:-!:-p Vyskúšam na nejakú slávnostnejšiu príležitosť,toto určite nesklame;-)Ivi,len si v názve oprav to "Kuřeí" aby sa to dobre hľadalo.+bod:yes:

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo