Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kůzlečí řízečky

Mezi méně často používané druhy masa patří kůzlečí, které je chutné a patří především ke svátkům jara. Maso předem naložíme do osoleného mléka, zbaví se tak svého charakteristického zápachu a poté jej obalíme v trojobalu a usmažíme. Podáváme s bramborovým salátem nebo kaší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby marinování

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso rozklepeme na tenké plátky, zalijeme studeným osoleným mlékem tak, aby bylo ponořené, a necháme několik hodin rozležet v lednici. Pak je vyjmeme, posypeme tymiánem, solí a pepřem. Krok 2: Poté maso vyjmeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Krok 3: Řízky obalíme v klasickém trojobalu. Nejprve je obalíme v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Krok 4: Řízky zvolna usmažíme na rozpáleném sádle (nebo oleji). Po usmažení řízky klademe na papírový ubrousek, který nasaje přebytečný tuk. Krok 5: Řízky podáváme s plátkem citronu a s bramborovou kaší nebo salátem.

TIP: Desatero rad na téma kůzlečí maso

Zveřejněno 19. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kůzlečí řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6Qq8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kůzlečí řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6Qq8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, sůl, pepř mletý, tymián, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu