Kůzlečí maso s Hermelínem

Suroviny

500 g kůzlečího masa
1 Hermelín s paprikovým kořením
1 cibule
1 lžíce mleté papriky
4 snítky oregana + lístečky na posypání
1 lžíce másla
2 lžíce oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maslo a olej rozohrejeme na panvici a orestujeme na nich nadrobno nakrájanú cibuľu.

  2. Pridáme na kocky nakrájané mäso a restujeme, kým sa nezatiahne. Vložíme vetvičky oregana, zasypeme paprikou a premiešame. Podlejeme horúcou vodou, osolíme a dusíme domäkka.

  3. K mäkkému mäsu pridáme na malé kocky nakrájaný Hermelín a za stáleho miešania necháme rozpustiť.

  4. Podávame podľa chuti, s knedľou, cestovinami, ryžou...Povrch jedla na tanieri posypeme ešte lístočkami oregana.

Komentáře k receptu Kůzlečí maso s Hermelínem

  • hospodyne hospodyne

    JanaDorazinova: kůzlečí mívají v Globusu. A před Velikonocemi v lepších řeznictvích. Je dobré se zeptat a oni to pak obvykle zajistí. Ve středních a východních Čechách se sežene docela snadno. Tak snad i jinde.:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (autorka receptu)

    Na kozľacie a jahňacie mäso mám zdroj, kozľacie ale v menšom množstve ako jahňacinku. Všetko z domáceho zdroja, viem, kde sa zvieratká pásli. ;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Od sousedky dostávám na Velikonoce zbyteček kůzlečího a náplně, ale recept mi nedá a nedá !!! ;-( ;-(;-(

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Pane jo, Terezko, kde vzít kůzlečí maso? To musí být super jídlo <3

    Odpovědět

Tématické fráze: nejlepší recept na kůzlečí