Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní salát s raným zelím

Křupavé rané zelí, svěží bylinky a jemný dresing – jarní salát, který v sobě nese všechnu lehkost a chuť probouzející se přírody. Skvělý jako příloha i lehký oběd.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zelí rozkrojíme na čtvrtky a ty ostrým nožem, kromě košťálu, nakrájíme na slabé nudličky. Krok 2: K nakrájenému zelí přidáme sůl, pepř, olej, cukr, citronovou šťávu. Krok 3: Rukou zelí promačkáváme klidně pět minut. Zelí změkne, pustí šťávu a chutě se spojí. Krok 4: K hotovému zelí přidáme polníček, na slabé nudličky nakrájenou mrkev, kedlubnu a ředkvičky. Krok 5: Vše ještě dochutíme a podáváme vychlazené.

TIP: Jak udělat zelný salát z čerstvého zelí - oblíbený postup

Zveřejněno 23. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní salát s raným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZM5O

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní salát s raným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZM5O

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí, olej, šťáva citronová, cukr moučkový, mrkev, kedlubna, ředkvičky, polníček, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu