Teplý cizrnový salát s lesními houbami a raným zelím

Suroviny

300 g cizrny
hrst lesních hub (když nejsou, mohou se použít žampiony)
250 g raného zelí
6 menších vyzrálých keříčkových rajčat
1 lžíce másla
olivový olej
citronová šťáva
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
menší svazek hladkolisté petrželové natě

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme (nejlépe přes noc) a uvaříme podle návodu - cca 40 minut. Slijeme z ní vodu, osolíme ji a udržujeme v teple.

  2. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme nakrájené houby, osolíme a dusíme doměkka a do vydušení tekutiny.
    Zelí nakrájíme na jemné nudličky, rajčata rozpůlíme.

  3. Olej prošleháme s citronovou šťávou - množství podle chuti, ale s citronem opatrně, salát by nemě být kyselý.

  4. Do mísy dáme cizrnu, přidáme houby, zelí a rajčata. Promícháme se zálivkou a jemně nakrájenou petrželkou. Podle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka od kuchařky

Neměla jsem dost hladkolisté petrželky, použila jsem i kudrnku - jak je vidět na fotkách.

Komentáře k receptu Teplý cizrnový salát s lesními houbami a raným zelím

Tématické fráze: cizrna s houbami recepty teplý cizrnový salát cizrna s houbami cizrnový salát recept cizrnovy salat teplý cizrnovy salát z čínského zelí cizrnový salát se zelím teplý kuřecí salát se zelím