Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filety ze pstruha s rajčaty

Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by mělo být rybí maso, které je bohaté na zdraví prospěšné látky. Pstruh má jemné maso a nejvíce mu sluší jednoduchá úprava, třeba v podobě pečení, s čerstvými bylinkami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív připravíme rajčatovou směs. Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Rozkrojíme je, vyndáme semínka a dužinu nakrájíme najemno. Šalotku nasekáme na velmi jemno a přidáme k rajčatům. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a vinným octem. Krok 2: Přidáme nasekané bylinky, promícháme a necháme odstát. Vykuchaného pstruha nafiletujeme – ostrým nožem podélně odřízneme z obou stran maso podél páteře. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 190 °C. Krok 4: Filety položíme na pečicí papír kůží dolů. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a poklademe čerstvými bylinkami. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme 8 minut. Upečené filety potřeme připravenou rajčatovou směsí a ihned podáváme.

TIP: Desatero rad na téma pstruh - rady a nápady

Zveřejněno 19. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filety ze pstruha s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73OLQ

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filety ze pstruha s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73OLQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
rajče, cibule šalotka, sůl, pepř mletý, olej olivový, ocet vinný, čerstvé bylinky, pstruh, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu