Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filety ze pstruha s rajčaty

Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by mělo být rybí maso, které je bohaté na zdraví prospěšné látky. Pstruh má jemné maso a nejvíce mu sluší jednoduchá úprava, třeba v podobě pečení, s čerstvými bylinkami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 43 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 8 min

43 min (35 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 190 °C. Krok 2: Nejprve připravíme rajčatovou směs. Bylinky nasekáme. Šalotku oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a rozkrojíme. Vyndáme semínka a dužinu nakrájíme na jemno. Krok 3: Rajčata smícháme se šalotkou. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a vinným octem. Přidáme nasekané bylinky, promícháme a necháme odstát. Krok 4: Vykuchaného pstruha vyfiletujeme - ostrým nožem podélně odřízneme z obou stran maso podél páteře. Krok 5: Filety položíme na pečicí papír kůží dolů. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a poklademe čerstvými bylinkami. Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme 8 minut. Upečené filety potřeme připravenou rajčatovou směsí a ihned podáváme.

TIP: Desatero rad na téma pstruh - rady a nápady

Zveřejněno 19. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filety ze pstruha s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73OLQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filety ze pstruha s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73OLQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče, cibule šalotka, sůl, pepř mletý, olej olivový, ocet vinný, čerstvé bylinky, pstruh, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu