Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené filety ze pstruha s teplým zeleninovým salátem

Delikátní chuť pstruha stačí jen lehce doplnit česnekem a pepřem. Filety podáváme s teplým salátem z brambor, na skus uvařených fazolek, cherry rajčat a oliv, který dochutíme jednoduchou zálivkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Moanka Moanka

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 991 kJ /
1 432 kcal
Bílkoviny50,31 g
Tuky101,73 g
Vláknina30,88 g
Cholesterol 217 mg
Sodík 340 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy65,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazolky uvaříme na skus ve vodě. Ihned po uvaření je slijeme a rychle a dobře zchladíme, aby zůstaly krásně zelené. Krok 2: Brambory ve slupce nakrájíme na měsíčky. Na zahřátou pánev nalijeme olivový olej, přidáme máslo a naskládáme brambory. Smažíme nejprve ze strany bez slupky. Dáváme pozor, abychom je nepřipálili, smažíme je pouze tak, aby získaly pěknou barvu. Krok 3: Zatímco se brambory smaží, připravíme dresink. Smícháme hořčici s vinným octem, solí, pepřem, sekanou petrželkou a olivovým olejem. Necháme odležet. Krok 4: Během doby, kdy se připravují brambory, rozkrojíme filety na menší části. Pokud jsou tam kůstky, opatrně je vyndáme pinzetou. Krok 5: Brambory v závěru otočíme slupkou dolů. V tuto chvíli osolíme. Přisypeme oloupanou cibuli nakrájenou na měsíčky a česnek nakrájený najemno. Snížíme plamen a restujeme dále na nižší teplotě. Po chvíli přidáme fazolky, rozkrojené olivy a přepůlená rajčátka. Lehce promícháme. Nakonec zasypeme sekanou petrželkou. Teplotu stáhneme na minimum, nebo úplně vypneme. Krok 6: Filety z obou stran osolíme a opepříme. Lehce je na straně kůže pomoučníme. Na rozehřátou pánev vlijeme olivový olej, rozpálíme a rybu na něj rozprostřeme kůží dolů. Přidáme rozdrcený česnek. Rybu pečeme tak dlouho, až je kůže vypečená dozlatova a maso po obvodu začne měnit barvu tak, že už je ryba skoro hotová. Plotýnku vypneme, přidáme máslo a rybu otočíme. V tuto chvíli už maso dojde zbytkovým teplem. Krok 7: Na talíř rozprostřeme zeleninu, zakápneme ji dresinkem, navrch položíme filety pstruha kůží nahoru, polijeme výpekem a dozdobíme petrželkou.

Zveřejněno 6. 3. 2024

Poznámka autorky Moanka

Recept je z kuchyně Lidlu. Samozřejmě by se dal k rybě nabídnout i citron, nebo využít do salátu oblíbené bylinky, či přidat zeleninu, jakou máte rádi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené filety ze pstruha s teplým zeleninovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xzlJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené filety ze pstruha s teplým zeleninovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xzlJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Anna Kocikova: To moc děkuji... :-8 Já také oceňuji srozumitelné recepty, protože vždy je něco, co mi nedochází, i když jiným je to úplně jasný. ;-) A tak se pak často vyptávám... :-D Ještě jednou děkuji a přeji hezký víkend... :-K

Marie Svarcova: Moc děkuji Maruško... Měj krásný víkend. :-K

Moni,recept se mi moc líbí včetně srozumitelně napsaného postupu a krásné fotky:-8:-K

:-)<3:yes::yes: Recept se mi moc líbí a foto máš nádherné - šikulka :-K

Bayta: Moc děkuji. :-8

Vypadá to dobře, pěkná kombinace :yes:

Suroviny:
pstruh, sůl, pepř mletý, mouka hladká, česnek, olej olivový, máslo, brambory, fazolky zelené, cibule červená, česnek, rajče cherry, olivy černé, olej olivový, máslo, sůl, petrželka, hořčice, ocet vinný, sůl, pepř mletý, petrželka, olej olivový

Přidat fotografie receptu