Filety lososovitého pstruha s mátovým hráškem

Ryby Doba přípravy: do 20 minut 0 názorů

Ryby Doba přípravy: do 20 minut 0 názorů

Suroviny 2 porce

2 filety lososovitého pstruha
2-3 lžíce olivového oleje
4 kolečka sardelového másla
sůl dle potřeby
čerstvě mletý pepř
350 g mraženého hrášku
1 lžíce nasekaných lístků máty
šťáva z poloviny citronu

Postup přípravy receptu

  1. Předem můžeme připravit domácí sardelové máslo utřením 100 g másla pokojové teploty, 6 ančoviček rozmačkaných vidličkou a 1 lžíce nasekané pažitky nebo petrželky. Nebo můžeme použít máslo a lžičku sardelové pasty, pokud nemáme možnost, postačí máslo, bylinky sůl a pepř dle chuti.

  2. Filety opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Prstem lehce přejedeme po vnitřní straně filetu a případné kostičky pinzetou odstraníme. Filety mírně osolíme (sardelové máslo je slané), opepříme, pokapeme citronem a necháme stranou.

  3. Zatím dáme hrášek do hrnce, zalijeme vřelou vodou, přivedeme k varu a jen necháme minutu přejít varem.
    Slijeme a rozmačkáme nebo nahrubo rozmixujeme, přidáme mátu, sůl, pepř dle chuti a udržujeme v teple.

  4. Do předehřáté pánve dáme olivový olej a vložíme filety pstruha nejprve kůží dolů, kterou předem několikrát nařízneme. Necháme opéct do zlaté barvy, obrátíme a opečeme i druhou stranu, celkem cca 5 minut. Na každý kousek filetu dáme rozpustit kolečko sardelového másla. Ihned podáváme s připraveným hráškem a měsíčkem citronu.

Komentáře k receptu Filety lososovitého pstruha s mátovým hráškem

K receptu nejsou žádné komentáře.