Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové medailonky na zeleném pepři

Nejšťavnatějším kouskem z vepřového je panenka, která se těší velké oblibě. Šťavnatý kousek masa na zeleném pepři, připravený se smetanovou omáčkou, můžete připravit i jako slavnostní oběd.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na silnější plátky. Osolíme je, opepříme a zlehka obalíme v hladké mouce. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Na rozpáleném sádle je zprudka opečeme z obou stran. Maso přendáme do pekáčku, zalijeme ho vysmahlou šťávou a dopečeme v troubě při 180 °C asi 15 minut. Krok 3: Na stejné pánvi zatím osmahneme cibuli. Přidáme nakládaný zelený pepř, kapary a nakonec vmícháme smetanu. Krok 4: Omáčku necháme přejít varem a nakonec ji podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme s opečenými brambory.

TIP: Vepřová panenka v pepřové omáčce - recept krok za krokem

Zveřejněno 20. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky na zeleném pepři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZGOG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky na zeleném pepři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZGOG

Marie

Suroviny:
panenka vepřová, mouka hladká, sádlo, cibule, pepř zelený sterilovaný, kapary, smetana, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu