Biftek na zeleném pepři

www.toprecepty.cz Kuchař:

Hovězí maso 18 názorů

43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

3/4 kg svíčkové
šlehačku
zelený pepř
pepř mletý
sůl
worcestrová omáčka
Na přílohu:
asi 60 dkg brambor
4 vejce
1 kapii
10 dkg sýra
5 dkg másla
1 smetanu na šlehání
1 dcl mléka
petrželku
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Plátky svíčkové jemně naklepeme, osolíme a zakápneme worcesterovou omáčkou a olejem - vetřeme do masa a necháme chvíli v lednici uležet.

  2. Oloupeme brambory a na opravdu jemné kousky nasekáme kapii a petrželku, toto promícháme a naskládáme na plátky másla do pekáčku.

  3. Zakryjeme plátkem alobalu a dáme do trouby na 25 minut zapéci.

  4. Potom zalijeme směsí ze 4 vajec, šlehačky, mléka,nastrouhaného sýra a soli.

  5. Dopékáme ještě 40 až 50 minut.

  6. Naložené maso prudce osmažíme na oleji asi 4 minuty po každé straně. Odložíme stranou. Do výpečku přidáme pár kapek worcesteru, šlehačku, lžičku nebo dvě sterilizovaného pepře a na prudkém ohni za stálého míchání necháme zhoustnout.

  7. Touto omáčkou biftek přelijeme a podáváme se zapečenými brambory a čerstvou zeleninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Biftek na zeleném pepři

  • Laura N. Laura N.

    Ahoj, nevím, proč tu všichni nadáváte na výtvor Papričky. Mně nepřijde, že by se s tím masem poprala špatně. Prostě uvařila z toho, co měla doma za maso a vypadá, že to bylo výborné. Já dělám pravé bifteky taky jen občas, protože nepřehazujeme peníze vidlema, ale když už je dělám, tak klasiku - na rozpálené pánvi, jen okořeněné, bez omáčky. A pro ty, co si hrají na odborníky nebo by se jima chtěli stát, mně v orientaci docela pomohla stránka www.bifteky.cz, kde je všechno o masu i jeho možných úpravách

    Odpovědět

  • chevy chevy

    Já nevím, o co vám jde:-? Paprika vyrobila fotku, protože, když si to kdokoliv přečte pozorně dokonce, zjistí, že ona autorkou receptu není a napsala, co použila za maso.;-)
    Jakub neregi. tvůj poznatek "byftek se v žádném případě nerozklepává" taky o něčem svědčí:-K

    Odpovědět

  • Jarka Jarka

    Lidé nejsou netolelerantní...musíš tedy dávat věcem správný název, pokud píšeš biftek pak se to váže určitému druhu masa, takže jakkákoliv náhražka je zavádějíci...no prostě chápu že chcete šetřit,ale pak to neoznačujte těmito pojmu. Jistě tento recept je skvělý...jen to není biftek:-p

    Odpovědět

  • ladaxxx ladaxxx

    Tady máte něco o bifteku a stejkách.Snad vám to pomůže.;-);-);-)

    http://www.hostovka.cz/clanek.php?clanek=225

    Odpovědět

  • Jakub Jakub

    Nechci být rýpal, ale tohle se bifteku ani nepodobá! Byftek se v žádném případě nerozklepává, dělá se z čistě uříznutého masa. Další věc je že biftek se nikdy nenakládá, na co byste nakládala svíčkovou? Když už je sama o sobě dost měkká.

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Dívala jsem se na ty stránky-americké brambory,bramboráčky s nivou,žloutkové řezy a jiné.Myslím že všechny co mají fotky

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Papričko - máš moc hezkou fotečku - tady máš svojí kopii
    http://www.femina.cz/hovezi-maso/biftek-na-zelenem...

    Odpovědět

  • socatko socatko

    Roman bude asi pekny rypal. Dobre, mozna umi varit a treba je i sef kuchar, ale tohle jsou stranky pro obycejne lidi, co radi vari a ji. Papriko, recept uzasny, pridavam k oblibenym a urcite udelam..Jen nevim, kde tady sezenu svickovou (Anglie), ale urcite neco vymyslim :yes: Super receptik :-8

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Díky všem za obhajobu. Vím, že by měl být biftek z pravé svíčkové, ale prostě nejsem tak prachatá a měla jsem opravdu krásný kousek zadního z mladého býka, takže jsem v jeho použití na minutku neviděla problém. A já jsem použila určitě smetanu, manžel nemá ramu rád a s cholesterolem problém nemáme.;-) Ale nic proti ní nemám, pokud někomu vyhovuje, tak ať ji používá. Nechápu proč jsou lidé tak netolerantní.:-//

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Ještě dodám k autor: Roman (neregistrovaný/á) - že by napověděla dost i fotka, kdyby ovšem dotyčný rozeznal svíčkovou od zadního hovězího ;-). Hezký den

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Merylas:yes::-D:-))

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Autorka fotky píše, že použila hovězí zadní a já osobně třeba dávám místo šlehačky rostlinnou Ramu do všeho. Mám vysoký cholesterol a tak nevím co si vybrat, jestli kriminál nebo aby mě to kleplo. Tak asi ten kriminál a spoléhám na to, že mi někdo občas přinese bábovku. Bez vajec ovšem a s rostlinným tukem a né máslem.

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Jinak super receptík, nádherné fotečky, bodík je jistý :-) :yes: +2

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Roman ( nereg ), kdybys si přečetl v příspěvku Papriky, že dělala ze zadního, a ne ze svíčkové, pak bys mohl tady něco kritizovat ... a pak, kdo je tady analfabet:-!:-!:-((

    Odpovědět

  • Roman Roman

    Který neskutečný kulinářský analfabet může takovým způsobem upravit svíčkovou. Maso na obrázku je rozklepané jak na řízek. Škoda zvířete, které na muselo položit svůj život, aby z něj takový neumětel vařil. Použít do čehokoliv rostlinnou Ramu místo šlehačky, to už snad hraničí přímo s kriminálem. Ještě poznámka pro admina k antispamu - číslovka je něco úplně jiného než číslice (učí se asi ve čtvrté třídě základní školy) !!!!

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo