Krkovička na zeleném pepři

mika59 Kuchařka: mika59

Vepřové maso 23 názorů

Suroviny

2 plátky krkovičky
koření na steaky
sůl
pepř
červená paprika mletá
olej na marinování
2 lžičky zeleného nakládaného pepře
1-2 polévkové lžíce koňaku
100 ml smetany 31%
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso zlehka naklepeme a naložíme do oleje rozmíchaného s kořením. Necháme marinovat přes noc, ale stačí i 2 hodiny. Solím až hotové, podle chuti.

  2. Zprudka opečeme z každé strany. Ztlumíme plamen a dopečeme do změknutí. Vytáhneme a udržujeme v teple.

  3. Do výpeku dáme koňak, zelený pepř a necháme chvíli povařit. Vlijeme smetanu a vaříme do zhoustnutí.

Poznámka

Vhodná je jakákoliv příloha z brambor.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 933 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička na zeleném pepři

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    mika59: No, já nezkoušela a přítel snědl všechno, takže mu asi chutnalo :-)

    spagetka: No, někdy je to na palici, co?:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Moje kamarádka miluje vaření se zeleným pepřem, ale pozor - při jídle ho vyďoubává, neb ho nesnáší jíst, no chápete tu dvojakost?:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Jana Remkova:Jani díky za vyzkoušení a krásnou fotku.Doufám,že chutnalo.:-K:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Nemám tam koňak, ani červenou papriku, ale v podstatě je to hodně podobné ;-). Dovolím si přidat foto, pokud nevadí :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Dělávám a moc nám chutná :-)

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Pěkný receptík:-p+:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Mayhem:Teda s tím komentíkem jste mě dostal,děkuji :-K;-)

    Odpovědět

  • Mayhem Mayhem

    Dnes ráno přemýšlel jsem, co k večeři ukuchtím. Tohle vypadalo mňamózně, tak jsem se do obchodu vydal a nakládaný pepř nakoupil. Maso hovězí ve slevě měli, i řekl jsem si já: "Proč nezkusit to z býka mladého?" Večer zjistili jsme, že mňamózně to nejen vypadá, ale též chutná.

    Recept je to úchvatný a častěji u nás bude používán.

    Vynechal jsem koňak (protože zrovna doma žádný navíc není :-D ) a místo normální smetany jsem tam dal zakysanou. Navrch jsem dal karamelizovanou cibulku a přidal domácí hranolky. Nemělo to chybu. Opravdu děkuji za inspiraci! :yes: Úžasné!

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Mňam:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    lubinka:Ano jsou to malé feferonky v nálevu,moc dobré.
    A díky za milý komentík.:-K

    klukodvody::-K

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Pěkné .:yes::yes:

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    nádherný recept:-p určitě udělám, jenom mám dotaz -ty malé jakoby kuličky je feferonka:-?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Také děláváme. A fotky máš opravdu lákavé, jak z časopisu:-)):yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    nó tak tohle samozřejmě také můžeme:yes::-D mňam:-p

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    vybusna:Zelený pepř máme rádi a díky moc .:-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: nakládaný zelený pepř maso na zeleném pepři vepřový steak na zeleném pepři krkovička na pepři krkovička na pepři kotlety na zelenem pepri nakládaný pepř kotleta na zeleném pepři krkovice na pepři maso se zelenym peprem vepřové maso na zeleném pepři nakladany zeleny pepr recept recepty z krkovice vepřové na zeleném pepři recepty-maso na zeleném pepři krkovice recepty krkovička se zeleným pepřem recepty zelený pepř nakládaný pepř recept recepty se zeleným pepřem

Zapomněl/a jsem heslo