Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Extra čokoládový dezert s ovocem

Připravte si s námi jednoduchý, ale naprosto fantastický čokoládový dezert. Těsto z másla, vajec, cukru, mnoho čokolády a mála mouky je upečeno jen tak, aby bylo uvnitř ještě vláčné. Hotový dezert stačí ozdobit ovocem a šlehačkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

judistka20

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce, cukr a rozpuštěné máslo vyšleháme ve větší míse. Poté přidáme kakao smíchané s moukou. Krok 2: Čokoládu rozpustíme a přidáme do vyšlehané směsi. Pomalu promícháme. Směs necháme chvíli odpočinout. Krok 3: Připravíme formy na plnění směsi, které vystříkáme olejem. Troubu zapneme na 200 °C. Krok 4: Směs dávkujeme 3 cm pod okraj formy a vložíme do rozpálené trouby. Při 200 °C pečeme 10-13 minut. Na povrchu by měl být koláček zapečený, ale uvnitř vláčný. Krok 5: Po upečení vyklopíme velice opatrně na talířek, koláček je totiž velmi křehký. Podáváme s lesním ovocem a šlehačkou.

TIP: Šlehačka bez tuku a laktózy - jak na ni?

Zveřejněno 22. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Extra čokoládový dezert s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9nZr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Extra čokoládový dezert s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9nZr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cukr krupice, vejce, čokoláda tmavá, kakao, mouka, olej, šlehačka, ovoce

Přidat fotografie receptu