Buřtguláš extra

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 50-60 minut 4 porce Bramborová jídla 18 názorů

Suroviny

4 velké brambory
200 g uzeniny(špekáčky,měkký salám....)
1 velká cibule
1 celá palička česneku
3 bobkové listy
1 vrchovatá lžíce mleté červené papriky(kdo chce ostrý,dá pálivou,nebo chilli)
1 bílá paprika
1 lžíce majoránky
1 lžička Vegety
špetka muškátového květu
špetka zázvoru
1 lžička kmínu
2 lžíce rajčatového protlaku
1 masox
1 malý tavený smetanový sýr
2-3 lžíce zakysané smetany
1 snítka libečku
pažitka
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a uzeniny nakrájíme na menší čtverečky, cibuli a papriku na proužky, česnek na plátky.

  2. Na oleji osmažíme dost cibulku do hněda, na ní dáme brambory spolu s uzeninou, chvilku prosmažíme, přidáme zpěnit červenou papriku, zalijeme vodou, přidáme česnek, bílou papriku, veškeré koření, rajčatový protlak, masox, tavený sýr, vegetu, libeček a až poté dosolíme.

  3. Do zakysané smetany si rozšleháme mouku, guláš zahustíme a ještě převaříme. Můžeme ozdobit pažitkou.

Poznámka

Guláš jsme měli k večeři, chtěla jsem ho vylepšit a byla to taková dobrota, že jsem se rozhodla se s vámi podělit. Buřtgulášů je tu dost, dělají se snad ve všech rodinách, ale jednou vyzkoušejte tento a možná jiný dělat nebudete-já teda určitě ne!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Buřtguláš extra

1 2

Tématické fráze: recept na buřtguláš se špekáčkama nejlepší buřtguláš buřtguláš se smetanou buřt guláš buřt guláš s pivem buřtguláš buřt guláš se smetanou vynikající buřtguláš buřtguláš s paprikami nejlepší buřtguláš recept buřtguláš se zakysanou smetanou vyborny burtgulas buřtguláš - nejlepší recept jak se vaří buřtguláš recept burtgulas buřtguláš bez smetany buřtguláš s paprikou buřtguláš recept buřtguláš s pivem recept buřt guláš

Zapomněl/a jsem heslo