Čokoládový dezert s lesním ovocem
S naším čokoládovým dezertem s lesním ovocem si dopřejete lahodnou pochoutku. Každé sousto tohoto dezertu spojuje sladkou čokoládu s osvěžujícími chutěmi lesního ovoce.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 243 kJ / 1 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,56 g |
Tuky | 137,06 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 310 mg |
Sodík | 195 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 136,56 g |
Postup přípravy
Smetanu vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní 100 g čokolády, zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí, přitom mícháme. Nesmí to vařit! Necháme vychladnout a dáme do druhého dne do ledničky. Krok 2: Na přípravu tohoto jednoduchého dezertu potřebujeme 2 kulaté formičky o průměru asi 8 cm a dva pruhy celofánu o 1 cm širší, než jsou formičky. Změříme obvod formiček a tak dlouhé potřebujeme pruhy celofánu. Krok 3: Ve vodní lázni rozehřejeme 100 g čokolády s kávovou lžičkou másla. Opatrně naneseme čokoládu na pruhy a stejnoměrně rozetřeme. Necháme ztuhnout při pokojové teplotě. Čokoláda nesmí ztuhnout úplně, musí být pružná. Opatrně vezmeme pruhy a čokoládou dovnitř vyložíme obvod formiček. Takže celofán se dotýká formičky po celém obvodu. Krok 4: Zatím z lednice vyndáme ztuhlou čokoládu den předem svařenou se smetanou a ušleháme ji ručním šlehačem, pak do ní zašleháme tvaroh. Takto připravený krém dáme do sáčku a ustřihneme roh. Dovnitř formičky, kde již máme pruhy s čokoládou, nastříkáme krém. Krok 5: Dáme ztuhnout do lednice. Před podáváním necháme chvíli stát při pokojové teplotě a pak pomalu a opatrně vyjmeme dezert z formiček. Ozdobíme je ovocem a pocukrujeme.
Zveřejněno 28. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový dezert s lesním ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMYm
Moje poznámka
Čokoládový dezert s lesním ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NMYm
Nejnovější recepty
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 3 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 7 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 22 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 22 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 27 minutami
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 2 hodinami
Vynikající pizza
bigbys před 2 hodinami
Špagety à la carbonara
Bensat před 2 hodinami
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
Zazie před 5 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Kakoska před 5 hodinami
Nepečený tvarohový dort s ovocem
janzam před 6 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Fitulka před 8 hodinami
Suroviny:
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání,
máslo,
tvaroh měkký,
borůvky,
maliny
Komentáře (11)
Špica dezert
Čokoládu s celofánem máš vložit dovnitř do formičky, celofánem ke stěne, ne nalepit z venku na formičku