Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandlová bublanina s třešněmi

Čerstvé ovoce můžeme zpracovat různými způsoby. Jedním z nejčastějších je pak pečení koláčů a bublanin. Jemné těsto s máslem dochutí také mleté mandle. Jeho povrch pak hustě posypeme šťavnatými třešněmi.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého všleháme 50 g cukru moučka. Krok 2: V druhé misce vyšleháme změklé máslo s druhou polovinou (50 g) cukru. K našlehanému máslu všleháváme postupně žloutky. Troubu zapneme na 180 °C. Krok 3: Do žloutkové pěny pak na závěr zlehka vmícháme mouku smíchanou s mandlemi nebo oříšky a vyšlehaný sníh. Krok 4: Těsto dáme do koláčové formy vyložené pečicím papírem a hustě poklademe třešněmi. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme 18–20 minut.

TIP: Jak snadno vypeckovat třešně

Zveřejněno 29. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlová bublanina s třešněmi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6wMK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlová bublanina s třešněmi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6wMK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborné, ľahučká bublanina, je fantastická, dala som čerešne a jahody

:-)<3:yes::yes: Recept i foto se mi líbí. :-K

Marie Svarcova: Děkuji. Je výborná.

Suroviny:
vejce, máslo, cukr moučkový, mouka polohrubá, mandle strouhané, třešně

Přidat fotografie receptu